Klasiskā maizes zupa

Klasisks, vienkāršs saldēdiens ar putukrējuma cepurīti.

Foto no grāmatas Es Tevi mīlu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no grāmatas Es Tevi mīlu

 

Sastāvdaļa:

300 g rupjmaizes

700gūdens

100 g cukura

rozīnes

kanēlis

 

Pagatavošana: 

1. Cepeškrāsnī apgrauzdē svaigu rupjmaizi.

Reklāma
Reklāma

2. Silto maizi ieliek katliņā, aplej ar karstu ūdeni, uzliek vāciņu un atstāj uz pusstundu.

3. Pēc tam ņem sietu un caur to izberž mīksto maizi ar visu šķidrumu.

4. Kad viss ir samaisījies viendabīgā masā, pievieno cukuru, kanēli un rozīnes. Uzliek katliņu uz plīts un mazliet pavāra - vāra tik ilgi, līdz viss ir viendabīgs un rozīnes kļuvušas mīkstas.

5. Atdzesē, liek trauciņos, uzliek putukrējuma "cepuri" un pasniedz.

 

Recepte no grāmatas: Es Tevi mīlu. Manas māmiņas saldākās receptes.

Izdevniecība Zvaigzne ABC

 

Sastāvdaļas