Zemeņu zupa ar šampanieti

Ļoti atspirdzinošs un garšīgs deserts! Ja nelieto alkoholu, zupu var pagatavot ar gāzētu minerālūdeni un citronu sulu.

FOTO: Inga Akmentiņa-Smildziņa

4 personām

Gatavošanas laiks – 15 minūtes

 

Sastāvdaļas:

750 g zemeņu

1–2 ēdk. pūdercukura

2 citronmelisas zariņi

100 g biskvītu 

¼ l sausa (brut) šampanieša

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Zemenes nomazgā, nosusini un viegli sablenderē. Iemaisi pūdercukuru.

2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Biskvītu salauzi nelielos gabaliņos, liec uz cepešplāts un 3–4 minūtes apcep.

3. Pirms pasniegšanas zemeņu biezenim pielej atdzesētu šampanieti un samaisi. Lej zupu šķīvjos, pārber ar biskvīta kubiņiem un izrotā ar citronmelisas lapiņām. 

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2012/6

 

Sastāvdaļas