Siera - šokolādes kūka

Foto: Sanita Ozoliņa - Liepkalne

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Sanita Ozoliņa - Liepkalne

Sagatavo kūkas formu ar noņemamām malām. Pamatni pārklāj ar cepamo papīru, tad uzliek formas malu un saspiež.
Krūzē ieber želantīnu, uzlej nedaudz ūdeni un atstāj uzbriest.
Smalki sadrupinātos cepumos iemaisa izkausētu sviestu un iegūto masu sablietē kūkas formā. Philadelphias sieru (vai Kāruma svaigo sieru) rūpīgi sajauc ar jogurtu un 150 gramiem cukura. Atlikušo cukuru pievieno olu dzeltenumiem un ar mikseri saputo, līdz tie iegūst gaiši dzeltenas krāsas pabiezu konsistenci. Iemaisa siera masā. Šokolādi izkausē virs karsta ūdens trauka. Karstā ūdens peldē izkausē želatīnu, pievieno 3-4 ēdamkarotes siera masas un pēc tam pamazām iemaisa pārējā masā. Saputo saldo krējumu un saaudzīgi iemaisa gatavajā maisījumā. Masu sadala divās daļās. Vienai pievieno izkausēto šokolādi. Abas masas pamīšus liek kūkas formā, beigās tās nedaudz samaisot ar karotes kātu, lai iegūtu marmora struktūru.
Atdzesē, līdz kūka ir kļuvusi stingra (vislabāk atstāj uz nakti)!
  Kūkas recepti esmu aizguvusi no Rimi avīzes!
P.S. Lai kūku labāk dabūtu laukā no formas, es to iesmērēju viscaur ar sviestu!

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Selgas cepumi klasiskie - 180.grami
  • Sviests - 80.grami
  • Svaigi olu dzeltenumi - 2.gabali
  • Siers philadelphia(es izmantoju kāruma) - 400.grami
  • Jogurts bez piedevām vai skābs krējums arļoti zemu tauku saturu - 250.grami
  • Cukurs - 170.grami
  • Želatīns - 15.grami
  • Saldais krejums 35% - 250.grami
  • Tumšā šokolāde 52 % - 200.grami