"Pārbaudītā" piparkūku mīkla

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Čuguna katlā izkausē un sagrauzdē puskilogramu cukura, pielej ūdeni, ieber 1 kg cukura. Kad cukurs izkusis un izveidojies brūns sīrups, pielej eļļu (vai pieliek margarīnu, sviestu). Vēl karstā masā iekuļ 2 kg miltu un garšvielas, visu labi samaisa un atstāj līdz nākamajai dienai.

Otrā dienā sakuļ trīs olas ar cepamo pulveri (citronskābi un sodu), pievieno mīklai kopā ar vēl puskilogramu miltu un mīca, līdz mīkla kļūst mīksta un gluda.

 

Recepte no grāmatas: Piparkūkas/sast. I. Jākobsone. – Rīga, Nordik, 2003

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 2,5.kg
  • Cukurs - 1,5.kg
  • Ūdens - 1/2.glāze
  • Eļļa - 1/2.glāze
  • Olas - 3.gab
  • Cepamais pulveris
  • Garšvielas:
  • malti muskatrieksti - 3.gab
  • maltas krustnagliņas - 30.gab
  • graudu kardamons - 10.gab
  • Kanēlis - 1.ēd.k.
  • Malts koriandrs - 1.ēd.k.
  • Ķimenes..
  • Ingvers..
  • Pipari..
  • Vanilīns..
  • citronu vai apelsīnu miziņas..