Kūka ar ogām un mandelēm

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošanas laiks: apm. 40 min., no tām 20 min. cepeškrāsnī.

10 gab.

Saputo sviestu ar cukuru. Var izmantot mikseri. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un nepārtraukti maisot, pievieno sviesta un cukura maisījumam. Mīklu liek ledusskapī. Pa to laiku gatavo pildījumu. Saputo olas ar cukuru gaišās putās. Samaļ mandeles. Samaltās mandeles un mandeļu eļļu pievieno olām. Mīklu izņem no ledusskapja un iespiež to cepamā formā ar noņemamām malām (formas izmērs apm. 20 x 28 cm). Uz mīklas liek mandeļu pildījumu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes. Kūku atdzesē. Rotā ar ogām, pārkaisa ar cukuru un pasniedz.

Reklāma
Reklāma

Kūku var rotāt arī ar augļiem, piemēram apelsīnu daiviņām un konservētiem persikiem.

 

Sastāvdaļas

  • Margarīns vai sviests - 150.g
  • Cukurs - 45.g
  • Kviešu milti - 210.g
  • Cepamais pulveris - 1/2.tējk.
  • Pildījumam:
  • Olas - 2.gab
  • Cukurs - 170.g
  • notīrītas mandeles - 150.g
  • Mandeļu eļļa - 6.pilieni
  • Rotāšanai:
  • mellenes, avenes, jāņogas, lācenes