Mēles želeja

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sālītu liellopa mēli uzvāra, sagriež vienādās plānās šķēlītēs. Olas cieti novāra, sagriež. Formu izskalo ar aukstu ūdeni, ielej nedaudz aspika (šķidrums, kas veidojas gaļas cepšanas laikā un atdziestot sarec), sasaldē, sakārto olas un mēli, pārlej ar aspiku un ļauj sastingt. Sastingušu izsit uz bļodas un izgarnē ar zaļumiem.

Recepte no grāmatas: Kā sarīkot viesības un ko celt galdā/ Marija Leiše. - Rīga: Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Buljons no cūkas galvas vai kājām - 1 1/2.l
  • Liellopa mēle - 1.gab
  • Cieti novārītas olas - 1 - 2.gab
  • Zaļumi