Brīvdienu rītam: skābeņu salāti ar vēršaci

Salātus pārkaisi ar diedzētām redīsu sēklām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sastāvdaļas:

100 g skābeņu,

2 cigoriņa lapas,

3 krāsainu papriku pākstis,

2 seleriju kāti,

burkāns,

1/2  glāzes diedzētu redīsu sēklu,

1 ēdamkarote sviesta,

4 olas,

sāls, malti pipari.

Mērcei: 3 ēdamkarotes eļļas, 2 ēdamkarotes ābolu etiķa, sāls, malti melnie pipari, cukurs, rīvēta citrona miziņa.

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

Skābenes noskalo, nosusina un saplucina. Cigoriņa lapas sagriež stienīšos. Papriku, seleriju kātus un burkānu notīra un sagriež gabaliņos.

Sakarsētā sviestā iesit olas tā, lai dzeltenums nesaplīstu, pārkaisa ar sāli, maltiem pipariem un cep, līdz olas baltums sarec.

Salātu sastāvdaļas sajauc, liek uz šķīvjiem, tad pārlej ar mērci un pievieno ceptās vēršacis. Visu pārkaisa ar diedzētām redīsu sēklām.

Lai pagatavotu mērci, eļļu sajauc ar etiķi, sāli, pipariem, cukuru un citrona miziņu un pēc tam saputo.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Lolitas Šelvahas grāmatas "Ēdieni Latvijā"

 

Sastāvdaļas