Vistas gaļas salāti ar avokado

FOTO: Shutterstock.com

Gaļu sagriež vienāda lieluma gabaliņos. Avokado pārdala uz pusēm un izņem kauliņu. Mīkstumu sagriež šķēlītēs. Vīnogas pārgriež un izņem sēkliņas. Mandarīnus nomizo un sadala daiviņās. Trauku izklāj ar salātlapām, virsū pārmaiņus liek gaļu, avokado, vīnogas un mandarīnus. Majonēzei pievieno krējumu, šeriju un apelsīnu sulu. Pēc garšas pievieno sāli. Mērci pārlej salātiem un pārkaisa ar kapātiem riekstiem. Pasniedz ar svaigu baltmaizi.

 

Recepte no grāmatas: Gatavosim ar prieku. Lielā ilustrētā pavārgrāmata.  -Rīga: Gulbis, 1998

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Vārīta vistas gaļa (bez ādas un kauliem) - 800.g
  • Avokado - 1.gab
  • Tumšās vīnogas - 200.g
  • Mandarīni - 2.gab
  • Dažas salātlapas
  • Valriekstu kodoli - 50.g
  • Salātu majonēze - 2.ēd.k.
  • Salds krējums - 3.ēd.k.
  • Sausais šerijs - 1.ēd.k.
  • Apelsīnu sula - 3.ēd.k.
  • Sāls - 1/2.tējk.