Siļķe kažokā: salāti ar siļķi, bietēm un āboliem

Izmēģini šos klasiskos salātus, kam pievienoti āboli!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini šos klasiskos salātus, kam pievienoti āboli!

Bieti un ābolus sarīvē uz rupjās rīves. Bietei pievieno rīvētu citrona miziņu, sulu. Ar citrona sulu apslaka ābolus. Siļķu filejas sagriež strēmelītēs, lokus sasmalcina. Krējumā iemaisa sāli. Lēzenā traukā kārtām liek bietes, siļķi, ābolus, katru kārtu pārziež ar krējumu. Salātus bagātīgi pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem. Rotā ar olu daiviņām.

Salātiem var pievienot sarīvētus vārītus burkānus un selerijas sakni, etiķūdenī applaucētus sasmalcinātus sīpolus.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Siļķes - 4.gab
  • Vārīta biete - 1.gab
  • Saldskābi āboli - 2.gab
  • Cieti novārītas olas - 3.gab
  • Loki - 150.g
  • Citrons - 1.gab
  • Skābs krējums - 1 1/2.glāze
  • Sāls