Cepeša salāti ar Rokfora sieru

Šādi tu vari izmantot atlikumus no cūkgaļas vai vistas cepeša. Bet tikpat labi vari salātus pagatavot arī ar veikalā nopirktu cepeti vai šķiņķi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

4 porcijas
15 minūtes sagatavošanai


Uz četriem porciju šķīvjiem kārto saplūkātas salātu lapas. Sagriez cepeti plānās šķēlēs un liec uz lapām. Virsū uzdrupini sieru. Krējumu sakul ar dillēm, sāli un pipariem. Salātus pārlej ar mērci un pasniedz ar maizi.

Der zināt!
Ir ļoti daudz zilo sieru, bet populārākie ir Francijā ražotais Rokfors, angļu Stiltons un itāliešu Gorgonzola. Vari izvēlēties to, kas tev garšo vislabāk. Gorgonzola ir vismīkstākais, savukārt Stiltons ir visasākais.
 

Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Divas saujas lapu salātu
  • Cepetis - 400.g
  • Rokfora siers - 100.g
  • Skābs krējums - 4.ēd.k.
  • Sasmalcinātas dilles - 1.ēd.k.
  • Pa šķipsnai sāls un pipari