Pīrādziņi ar sautētiem kāpostiem, pikantajiem burkāniem un zivi

Zivis, kas pavisam nemanāmā veidā pievienotas bērnu jau labi pazīstamiem un iecienītiem ēdieniem, būs labs sākums, kā bērnu iepazīstināt ar zivju daudzveidīgajām garšām un bērns saņems veselīgu un daudzveidīgu uzturu,” stāsta uztura speciāliste Lizete Puga. Recepti iesaka šefpavārs Raimonds Zommers.

FOTO: Shutterstock.com

Šādi var bērnu ieinteresēt, nogaršot jaunus produktus, jo, kā zināms, bērni bieži atsakās ēst visu neierasto un nezināmo.

Sastāvdaļas:

  • 300 g kārtainā mīkla
  • 1 ola
  • 250 g “Ezerkauliņi” štovētie kāposti
  • 100 g “Ezerkauliņi” burkānu salāti
  • 200 g sama fileja

 

Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Uzsilda cepeškrāsni uz 195 grādiem.
  • Ar mīklas rulli izrullē mīklas plāksnes tā, lai tās ir gana plānas un ieņem garenisku formu. Sagatavo pildījumu pīrādziņiem – smalki sagrieztu sama fileju, samaisa kopā ar sautētiem kāpostiem un burkāniem.
  • Kad mīkla ir izrullēta, gareniski kārto sagatavoto pildījumu uz mīklas pamatnes.
  • Kad tas izdarīts, pārliek atlikušo mīklas slāni pāri pildījumam un ar nazi izveido mazus caurumiņus mīklā. Tas nepieciešams, lai cepšanās procesā notiek gaisa apmaiņa.
  • Gatavo mīklas rullīti bagātīgi pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties krāsnī uz 15 minūtēm.
  • Kad mīklas rullītis ir gatavs, to sagriež mazākos gabaliņos, tādējādi veidojot mazu pīrādziņu formu, ko ērti baudīt gan kā uzkodu, gan kā piedevu pie zupas.