Pašu gatavots gardums brīvdienām - aprikožu tarte ar pistācijām

Modīgais vārds "tarte" nozīmē smilšu mīklas groziņu ar pildījumu. Tātad – šo tarti var cept, izmantojot arī citas vasaras ogas vai augļus, vienīgi jāraugās, lai tie pārāk nesulotu un nesamērcētu kūkas pamatni. Garda ar biezu vaniļas mērci vai vaniļas saldējumu.

FOTO: Shutterstock.com

Visgardāk, ja tarti pasniedz siltu.

Māca Ieva Salmane, Vecrīgas pusdienu kafejnīcas "Spināti un sviests" saimniece.

8–10 gabali
1 stunda pagatavošanai


Pamatnei:
180 g miltu
115 g auksta sviesta
1 ola
2 ēdk. cukura
½ tējk. sāls


Pildījumam
700 g svaigu aprikožu
100 g cukura
lobītas pistācijas, nesālītas

 

Pagatavošana

  1.  Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem. Pārklāj plāti ar cepamo papīru.
  2.  Liec bļodā miltus, sāli, cukuru un sīkos gabaliņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstiem veikli sastrādā masu, līdz tā atgādina maizes drupatas. Pievieno sakultu olu un ātri samīci viendabīgu mīklu. Ietin plēvē un, kamēr apstrādā aprikozes, ieliec ledusskapī.
  3. Aprikozēm izņem kauliņus un sagriez daivās. Pārkaisi ar cukuru un viegli izcilā.
  4. Izrullē mīklu ap 30 cm diametra aplī un liec uz cepamās plāts. Vidū kārto aprikozes, atstājot ap 4 cm brīvu malu. Uzkaisi sakapātas pistācijas. Pārlej ar visu sakrājušos sīrupu.
  5. Rūpīgi uzloki uz augšu mīklas maliņu, sekojot līdzi, lai nerodas plaisas. Cep krāsnī aptuveni pusstundu. Visgardāk, ja tarti pasniedz siltu.
Reklāma
Reklāma



Avots: "100 Labi Padomi", Jauns.lv

 

Sastāvdaļas