Kā uztaisīt piparkūku mīklu mājās. Pienācis laiks gatavoties Ziemassvētkiem!

Ar joni tuvojas lielie svētki - Ziemassvētki, tāpēc palēnām jāsāk tiem gatavoties. Lūk, kā uztaisīt piparkūku mīklu mājās!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Piparkūku mīkla, ietīta pārtikas plēvē, gatava likšanai ledusskapī.

Sastāvdaļas:

  • iesala ekstrakts (650g)
  • 3 olas
  • 400g sviesta
  • 350g cukura
  • tējkarote sodas
  • 5 tējkarotes piparkūku garšvielas
  • 1,2kg kviešu milti

Gatavošana:

1. Katliņā karsē sīrupu kopā ar cukuru un sviestu. Ja grib tumšākas piparkūkas, ir jākarsē ilgāk, līdz masa paliek tumšāka.

2. Iemaisa garšvielas, arī sodu.

3. Karstajā masā ber daļu izsijātu miltu, ~ 1/3 daļu un labi sakuļ.

4. Katliņu ņem nost no plīts un padzesē.

5. Atsevišķi sakuļ olas un maisa tās katliņa masā.

6. Pieber vēl daļu miltu.

7. Uz galda ber atlikušos miltus. Tajos lej mīksto masu.

Reklāma
Reklāma

8. Masu pamatīgi mīca, pēc vajadzības pievieno vēl miltus, līdz mīkla ir gluda un spīdīga.

9. Mīklu netaisa pārāk cietu, jo turot ledusskapī tā kļūs vēl cietāka.

10. Mīklu sadala ~ trijās daļās, veido kukulīšus, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.

Kad sakārojas piparkūkas, ņem mīklu no ledusskapja, izveltnē plānā kārtā un spiež formiņās, cep gatavas. Lai labi garšo!

Recepte: Agita Gabrāne

 

Sastāvdaļas