Ūdenskliņģeri. Vecmāmiņas recepte

Bieži no vecāsmammas biju dzirdējusi par ūdens kliņģeriem – viņa savā jaunībā tos bieži cepusi. Beidzot tos uzcepu arī es! Kā jau tas bieži gadās – kliņģeru gatavošana izrādījās vieglāka, nekā bija izklausījies! 

FOTO: Shutterstock.com

Kliņģeri sanāk maigi, mīksti, aromātiski, un, protams, ļoti garšīgi!

 

Sastāvdaļas:

250ml piens

1,5 tēj.k sausais raugs

4 ēd.k cukurs

1 tēj.k sāls

1 ola mīklā un 1 apsmērēšanai

30g siers (piemēram, Krievijas vai Holandes) dekorēšanai

Milti ap 2,5 glāzēm, bet precīzi manīsim, mīcot mīklu

4 ēd.k eļļa, bet var arī izkausētu sviestu

1 apelsīna vai citrona miziņa (tiem, kam garšo citrusa aromāts, var pat vairāk to miziņu pievienot – no diviem apelsīniem) 

vaniļas cukurs pēc garšas

 

Gatavošana:

Siltā pienā iemaisām raugu.

Citā traukā olu samaisām ar cukuru, sāli, eļļu, apelsīnu miziņu un vaniļas cukuru.

Pievienojam raugu ar pienu, izmaisām.

Beram klāt miltus un mīcām mīklu. Lai nepārcenstos ar miltiem, iesaku, mīcot mīklu, ik pa laiciņam rokas nomazgāt un ieziest ar eļļu – tā var redzēt, vai mīkla ir gatava un nelīp pie rokām.

Samīcīto mīklu liekam ieeļļotā traukā, ko pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.

 

No uzrūgušās mīklas izveidoju 15 bumbiņas.

 

Reklāma
Reklāma

Katru sarullēju tievā desiņā un salokam uz pusēm.

Abas maliņas savijam kopā.

Salokaām gredzenā un savienojam abus galus kopā. Kliņģerim tu vari veidot savu formu!

 

Katlā ielēju ūdeni, pievienoju ēd.k eļļu un uzvārām. Liekam pa 3 kliņģeriem vārīties, līdz tie uzpeld.

Skatāmies, lai nepielīp viens pie otra, vai pie katliņa dibena.

Kad kliņģeri uzpeldējuši, liekam tos uz ietaukota cepamā papīra.

Apsmērējam ar sakultu olu un apberam, piemēram, ar sezama sēkliņām vai magonēm.  

Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtēm, līdz kliņģeri skaisti brūni.

Atdzesējam tos zem dvieļa.

 

 

Autore: Natālija Rogova, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma

 

Sastāvdaļas