Riekstu kliņģeris. Gatavošana pa soļiem

Foto: Sergoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Sergoga, Maikliņš un Natalija

Precizējums par sastāvdaļām: milti 500g + vēl tik,l ai nelīp pie rokām.

Pagatavošana:
Raugu ieliek trauciņā uzberam ap 1 ēd.k cukuru,

pa to laiku uzsildām pienu, siltu - ne karstu. Lejam bļodā pienu, pievienojam cukuru, sāli, olu

un izmaisām, tad izmaisām pakususo raugu, līdz viendabīgai masai. Raugu pievienojam pienam, izmaisām. Izsijājam miltus. Pievienojam miltus bļodā.


Izkausējam sviestu/margarīnu, pielejam eļļu un visu šo lejam bļodā un iemīcam. Rozīnes pirms gatavošas aplejam ar verdošu ūdeni,tad tās nokāšam un apviļājam miltos.


Rozīnes liekam mīklā. Citronam norīvējam miziņu un liekam mīklā. Visu izmīcam un liekam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām.


Mīklu liekam traukā un apsedzam ar dvieli, liekam siltā vietā raudzēties ap stundu. Es uzsildīju cepeškrāsni un izslēdzu, tur liku raudzēties.


30 minūtes paraudzēju, izmīcīju, tad apsedzu ar partikas plēvi un dvieli un vēl uz 30 minūtēm raudzēties.

Gatavojam krēmu. Katliņā ieliekam olas un cukuru izmaisām, līdz viendabīgs, tad pievienojam miltus un kārtīgi izmaisām, lai nav kunkuļi. Pienu uzsildām un pievienojam olu miltu masai, izmaisām un liekam ūdens peldē. Maisām, līdz sabiezē. Krēma gatavošana parādīta vienā manā receptē: Biskvīta kūka ar vārīto kremu.
Apcepam riekstus, sasmalcinām un ieliekam aukstā krēmā.
Kad mīkla uzrūgusi, izrullējam desā un tad saplacinām - jo plānāk, jo labāk, jo mīkla ļoti piepūšās.
Liekam pa vidu krēmu un uzmanīgi lipinām ciet maliņas.

Reklāma
Reklāma

Ja nav palīgu, tad sākumā mīklu uzliekam uz cepampannas un tik tad liekam pildījumu, bet ja ir palīgs, tad to visu izdarām uz galda.


Mīklu apsmērējam ar sakultu olu un liekam cepties ap 180 grādiem ap 40 minūtēm.

 

Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš Un Natalija

 

Sastāvdaļas

  • Sviests vai margarīns - 100.g
  • Ola - 1.gab
  • Milti - 500.g
  • Piens - 1.glāze
  • Eļļa - 50.ml
  • svaigais raugs - 50.g
  • Cukurs - 1/2 - 1.glāze
  • Rozīnes
  • Viena citrona miziņa
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Krēmam:
  • Olas - 2.gab
  • Cukurs - 4.ēd.k.
  • Milti - 4.ēd.k.
  • Vaniļas cukurs.pēc garšas
  • Piens - 320.ml
  • Rieksti