Spinātu maizītes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no "Dansukker" arhīva

Spinātus atkausē, ja saldēti, vai nomazgā, ja svaigi. Nosusina un sasmalcina.
Raugu sadrupina bļodā. Pienu uzsilda līdz 37°C. Raugam pielej klāt mazliet piena un maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno atlikušo pienu, auzu pārslas, biezpienu, spinātus, sīrupu, sāli, itāļu mērci (tās vietā var pievienot sakapātus zaļumus ar ķiplokiem). Pakāpeniski pievieno miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apsedz ar dvieli un atstāj uzrūgt 30 minūtes.
Mīklu rūpīgi izmīca līdz viendabīgai konsistencei uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Mīklu sadala 24 gabalos, saveļ katru gabalu bumbiņā un izvieto bumbiņas cieši blakus uz cepamās plāts. Apsedz ar dvieli un atstāj uz 30 minūtēm, lai uzrūgst vēl.
Tad sajauc ūdeni ar eļļu un apsmērē mīklu. Virsū uzkaisa miltus. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 225°C 15-20 minūtes. Gatavās maizītes izņem no krāsns, apsedz ar dvieli un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Raugs - 50 .g
  • Piens - 500.ml
  • Auzu pārslas - 75.ml
  • Biezpiens - 250.g
  • Saldēti vai svaigi spināti - 150.g
  • Dansukker zeltainais sīrups - 4.ēdamkarotes
  • Sāls
  • Itāļu salātu mērces
  • Rudzu milti - 300.g
  • Kviešu milti - 650.g
  • Eļļa