Debesmanna

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dzērvenes pārlasa, noskalo, saspaida, izspiež sulu. Čagām pārlej ūdeni, vāra 5 minūtes, izkāš. Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu. Masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz masa kļust gaiša, čaugana, palielinājusies apjomā 2 - 3 reizes. Debesmannu liek dzīļajos šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu.

Tāpat gatavo jāņogu, ērkšķogu u.c. uzputeņus, tikai tad tos nesauc par debesmannu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Dzērvenes - 75.g
  • Ūdens - 200.g
  • Cukurs - 50.g
  • Manna - 30.g