Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci

Ēdiens, kas piestāv novembra svētku sajūtai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ēdiens, kas piestāv novembra svētku sajūtai

4 personu porcijai nepieciešams:

  • 300 g miežu putraimu;
  • 200 g kartupeļu;
  • 1 luņķis (jeb 300 g) asinsdesas;
  • 300 g bekona;
  • 150 g dzērveņu;
  • 200 g ābolu;
  • 100 g cukura;
  • 4 ēdamkarotes skāba krējuma;
  • sāls.



Pagatavošana:
No miežu putraimiem un kartupeļiem uzvāra bukstiņputru, to atdzesē.
Cepamajā formā ieklāj cepampapīru, lai vieglāk būtu izņemt ārā sacepumu.
Cepamajā formā klāj pusi no bukstiņputras, pa virsu liec sagrieztus asinsdesas gabaliņus un pārklāj ar atlikušo bukstiņputru. 
Liec cepeškrāsnī cepties 180°C temperatūrā 15 – 20 minūtes.
Sacepumu izņem ārā un pārsmērē ar skābo krējumu. 
Vienlaikus gatavo ābolu-dzērveņu mērci. Ābolus nomizo un sagriez nelielos gabaliņos, tos liec katlā sautēties kopā ar dzērvenēm un cukuru 10 – 15 minūtes. 
Bekonu sagriez plānās strēmelēs un apbrūnini cepeškrāsnī 200° C temperatūrā 5 – 10 minūtes. 
Sacepumu liec uz šķīvja, pasniedz ar dzērveņu mērci un kraukšķīgo bekonu. 

Recepti sagatavojis restorāna “Tex-Mex” šefpavārs.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas