Vārīta mēle

FOTO: Shutterstock.com

Gardums!

 

6 personām

Liellopu mēli vairākas reizes noskalo siltā ūdenī, applaucē ar verdošu ūdeni, liek verdošā ūdenī, pievieno garšvielas (krustnagliņu iesprauž sīpolā), sāli un 2 - 3 stundas vāra uz lēnas uguns. Izvārītu mēli nedaudz atdzesē aukstā ūdenī un novelk ādiņu, sagriež slīpi 1 cm biezās šķēlēs, sakarsē izkausētā sviestā, pasniedz ar kartupeļu biezeni, sautētiem zirnīšiem. Klāt atsevišķā traukā pasniedz mārrutku vai krējuma mērci.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • 1 mēle apm. - 900.g
  • Pētersīlis, selerijas šķēle
  • Sīpols
  • Pipari - 5.gab
  • Smaržīgie pipari - 3.gab
  • Lauru lapa - 1.gab
  • Krustnagliņa - 1.gab
  • Sāls, sviests