Bumbieru ievārījums ar safrānu un čili

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Dansukker arhīva.

 

Bumbierus nomizo, izgriež serdes un sagriež smalkās šķēlītēs. Kopā ar safrānu un cukura sīrupu izklāj lēzenā katlā, pārsedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 5 līdz 10 minūtes. Čili noskalo, sasmalcina un kopā ar Ievārījuma cukuru pievieno ievārījumam. Visu vēlreiz uzvāra (ampēram 2 minūtes), salej tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā. Ļoti labi garšo kopā ar sieru vai grauzdiņu.

* Sīrupa vietā var izmantot 200 ml ūdens un 100 g cukura.


 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Gatavu bumbieru - 1.kg
  • Sarkanā čili pāksts - 1.gb
  • 330 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g dansukker ievārījumu cukura
  • Dansukker baltā cukura sīrupa * - 300.ml
  • Safrāna - 1/2.g