Pikantais ķirbju - tomātu ķopsis

FOTO: Shutterstock.com

 

Ķirbja mīkstumu sagriež mazos kubiņos un liek padziļā pannā vai čuguna katlā sautēties, klāt pievieno nedaudz ūdeni un eļļu. Kad ķirbji pa pusei mīksti pievieno tomātus bez miziņām un sasmalcinātus vai arī 0,5 l tomātu pastu un pusi no visa ķiploku daudzuma.

Turpina sautēt, pievieno čilī, sāli, piparus, lauru lapas, vajadzības gadījumā ūdeni un eļļu. Visam sautējumam ir jāveidojas viendabīgā masā. Kad tas noticis pieliek pārējos ķiplokus un pagaršo: atkarībā no vēlmēm var pielikt cukuru un ābolu etiķi, var pievienot cidoniju sulu, viss gatavotāja rokās.

Gatavo ķopsi karstu pilda sterilās burciņās, vāciņus virsū un zem segām apakšā un 24 stundām.

Var lietot ar visu ko, var izmantot kā piedevu zupām, gaļai, nu kā sirds vēlas...

 

 

Reklāma
Reklāma

 Iesūtījusi: Taiga Zvejniece, recepšu konkursa Ķirbju ražas svētki dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Sāls, pipari, lauru lapas, pētersīļa saknes .pēc garšas
  • Sasmalcināts čilī pipars - 1.gab
  • Sakapātas ķiploka daiviņas - 3.gab
  • Tomāti vai tomātu pasta - 1.kg
  • Ķirbis - 1.kg