Visvisvisvienkāršākā siera kūka (gatavošana pa soļiem)

Foto: Paula Januškēvica - Streipa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Paula Januškēvica - Streipa

Šī recepte tapa, " kad nekā vairs nav mājās" -sastiķēju no tiem produktiem, kas bija, aizskrēju uz tuvāko veikalu pēc siera, un...ar minimālu līdzekļu un darba ieguldījumu tiku pie maksimāli gardas siera kūkas! ;)
Pamatnei izcepu smilšu mīklas ripu, bet tik pat labi der sasmalcināti " Selgas" , vai jebkuri citi cepumi, kas sajaukti ar cietu, rīvētu sviestu. Siera masu uz smilžu ripas lieku tikai tad, kad tā pilnībā atdzisusi-citādi siers uzkarsīs, un zaudēs savas garšas īpašības, saldais krējums arī samaitāsies.
Iemērcam želatīnu 1/2 glāzē ūdens un gaidam, kad tas uzbriedīs (10-15 min). Tikmēr gatavojam pamatmasu.
Sieru kuļu kopā ar pūdercukuru-ik pa laikam pagaršoju, pievienoju pūdercukuru tikmēr, kamēr siers ir tapis salds. Iekuļu arī rīvētu citrona miziņu un citrona sulu.
Citā traukā sakuļu saldo krējumu ar vaniļas cukuru.
Želatīnu izkausēju karsta ūdens peldē (katliņā) un iemaisu siera masā-kult vai blenderēt nedrīkst, tikai iemaisīt ar karoti. /Izkusis želatīns ir cukura sīrupa konsestencē-negraudains, šķidrs, bet arī ne tik tekošs, kā ūdens./
 Tagad siera masā uzmanīgi iecilāju putukrējumu-maisīt nebūtu vēlams, jo tad kūka taps mitra un smaga. Nevajag staraukties, ka masa nav vienveidīga-tā nemaz nav jābūt, tā saplūdīs dabiski, kad želartīns sāks veikt savu funkciju.
Masu klāju uz smilšu mīklas/cepumu pamatnes, un lieku ledusskapī uz nakti. No rīta dekorēju-šoreiz ar šokolādes skaidiņām, bet šeit nu var ļaut vaļu fantāzijai. Vasarā var izmantot sezonas ogas-tās īpaši patikami kontrastē ar siera masas maigo garšu.
Viegli pagatavojama, diezgan vienkārša, bet arī dikti garda siera kūka.
Labu apetīti! ;)


 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīkla.grami
  • " kāruma" svaigais siers bez piedevām/" mascapone" siers - 400.grami
  • Pūdercukurs.grami
  • Saldais krejums - 200.grami
  • Citrons - 1/2.gab
  • želatīns " valežš" - 1.ēdamkarote, pamatīga
  • šokolādes skaidiņas
  • Vaniļas cukurs - 1.ēdamkarote bez kaudzes