Ogu putriņa mazulim

1 porcijai no 6 mēnešu vecuma. Vakariņas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošana: 15 min

220 kcal, 10 g olbaltumvielu, 9 g tauku, 25 g ogļhidrātu

 

Sastāvdaļas:

200 ml pilnpiena,

3 ēdamk. pilngraudu pārslu zīdaiņiem (20 g, piemēram, Alnatura četrgraudu putriņa),

3 ēdamk. aveņu vai zemeņu (80 g)

 

Gatavošana:

1. Pienu uzsilda un iemaisa pārslas. Uzvāra un maisot 1-2 minūtes (atbilstoši norādei uz iesaiņojuma) turpina vārīt.

2. Ogas rūpīgi sablenderē. Biezeni izberž caur blīvu sietiņu, lai atdalītu sēkliņas. Ogu biezeni rūpīgi iemaisa gatavajā piena putriņā.

Reklāma
Reklāma

 

PADOMS

Ja zīdainis jau ir pieradis ēst ar karotīti, pietiks, ka ogas tikai saspaidīsiet. Labi garšo arī ar persiku un mango biezeni.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv

 

Sastāvdaļas