Ķirbju putriņa ar liellopu gaļu

4 vai 5 porcijām no 6 mēnešu vecuma.

FOTO: Shutterstock.com

Gatavošana: 35 min 

1 porcijā: 165 kcal, 6 g olbaltumvielu, 11 g tauku, 10 g ogļhidrātu

 

Sastāvdaļas: 

250 g kartupeļu,

250 g ķirbja (labāk - Hokaido ķirbja),

250 g burkānu,

100 g liellopu gaļas filejas,

75 ml apelsīnu sulas,

4-6 nepilnas ēdamk. rapšu eļļas

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Kartupeļus ar visu mizu vāra 20-25 minūtes. Ķirbjus un burkānus nomazgā, nomizo un sagriež gabaliņos. Gaļu sagriež smalkās strēmelītēs.

2. Dārzeņus un gaļu liek katlā, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes, līdz ķirbja gabaliņi izšķīst.

Ja nepieciešams, pielej nedaudz ūdens.

3. Kartupeļus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Kopā ar apelsīnu sulu pievieno ķirbju un gaļas maisījumam un sablenderē. Sadala porcijās un katrai porcijai pirms sasaldēšanas vai pēc atlaidināšanas pievieno 1 nepilnu ēdamkaroti eļļas.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs

Vairāk par šo un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv

 

Sastāvdaļas