Probiotisko kultūru komplekss ar vitamīniem no 6 mēnešu vecuma – LACTOBEX® BABY

Sabalansēts, veselīgs un uzturvielām bagāts ēdiens ir nepieciešams ikvienam. Taču augošam organismam, it īpaši maziem bērniem, pilnvērtīgs uzturs nodrošina ne vien ikdienā nepieciešamo enerģijas devu fiziskām un radošām aktivitātēm, bet arī nosaka tā augšanu, attīstību un veido pamatu bērna turpmākā mūža veselības stāvoklim.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Probiotiskie mikroorganismi zīdaiņu uzturā
 Dabiski ēdinātiem zīdaiņiem pirmos sešus dzīves mēnešus, līdz papildēdiena ieviešanai, zarnu mikroflorā izteikti dominē bifidobaktērijas, turpretī zīdaiņiem, kas tiek ēdināti ar adaptētajām formulām, zarnu mikroflorā līdzās bifidobaktērijām dominē citas baktēriju sugas – E.coli, Streptococci, bacteroides u.c. Tas ir viens no faktoriem, kas izskaidro biežākās ar gastrointestinālo traktu saistītās problēmas šiem mazuļiem – mākslīgi ēdinātiem zīdaiņiem biežāk novēro aizcietējumus, infekciozas dabas caurejas, laktozes intolerances simptomus un uztura alerģijas.

 

Kas ir Lactobex Baby?

Lactobex Baby – tas ir probiotisko kultūru komplekss, izstrādāts īpaši bērniem no 6 mēnešu vecuma. Lietojams gan kā uztura bagātinātājs un profilaktisks barības trakta optimālas bakterioloģiskās vides nodrošinātājs, gan arī kā klīnisks preparāts dažādu barības trakta disfunkciju, slimību un pēc antibiotiku lietošanas periodā.
 Lactobex Baby satur bagātīgu vitamīnu kompleksu, nodrošinot ne vien priekšzīmīgu barības trakta darbību un gremošanas funkciju, bet arī  apgādājot augošu organismu ar nepieciešajiem vitamīniem un stiprinot bērna imunitāti.

Probiotikas, attīstoties zarnu traktā, ražo pienskābi, vitamīnus un antibakteriālas vielas,  kas nomāc slimības rosinošu mikroorganismu veidošanos.

Reklāma
Reklāma

70% imūnšūnu atrodas zarnu traktā

Vairums cilvēku nezina, ka 70% MŪSU ORGANISMA IMŪNŠŪNU IR KONCENTRĒTI ZARNU TRAKTĀ. Tādēļ ir tik būtiski uzturēt zarnu mikrofloras dabisko līdzsvaru, ko nemitīgi apdraud dažādi faktori – stress, vīrusi, antibiotiku lietošana, nepareizi ēšanas paradumi, smēķēšana, alkohols u.c.. Katram cilvēkam zarnu mikroflora ir individuāli specifiska. Tās sastāvs var mainīties dzīves laikā atkarībā no diētas, veselības stāvokļa un apkārtējās vides ietekmes. Cilvēku zarnās dzīvo dažādas baktērijas – gan "labās", gan "sliktās", un zarnu mikroflora ir normāla, ja tās ir sabalansētā stāvoklī. Kad līdzsvars tiek izjaukts, „sliktās” baktērijas sāk augt un vairoties un negatīvi ietekmēt zarnu mikrofloru. Rodas disbakterioze, un organismā sāk izpausties  dažādi traucējumi – gāzes vēderā, caureja, aizcietējumi,  vēdera uzpūšanās.
Ja zarnu mikrofloras traucējumi netiek laikus novērsti, var attīstīties nopietni veselības traucējumi, tādi kā holesterīna un lipīdu vielmaiņas traucējumi, imūnās sistēmas novājināšanās, sēnīšu infekcijas, hipovitaminoze, var attīstīties hronisks nogurums.
Zarnu mikrofloras atjaunošanai var ievērot stingru diētu, bet efektīvāk un ātrāk palīdzēt var "labo" baktēriju preparāti., tādi kā Lactobex® vai bērniem – Lactobex® Baby. Tie palīdz normalizēt zarnu mikrofloru un atjaunot normālu visa organisma darbību.
 
Probiotikas, attīstoties zarnu traktā, ražo pienskābi, vitamīnus un antibakteriālas vielas,  kas nomāc slimības rosinošu mikroorganismu veidošanos. Šo funkciju vislabāk veic Lactobacillus, Bifidobacterium un Streptococcus baktēriju saimes.

Lacto baktērijas ir vitāli svarīgas normālam barības vielu uzsūkšanās procesam. Tās dzīvo mūsu tievajās zarnās un stiprina to sieniņas. Lacto baktērijas arī aktivizē vitamīnu veidošanos, palīdz panest laktozi, sagremot pārtiku, un novērš sliktu elpu. Bifido baktērijas, savukārt, piedalās ūdens un pārtikas uzsūkšanās procesā, samazina vēdera uzpūšanos un meteorismu, un piedalās efektīvā atkritumvielu izvadīšanā.

Ir maldīgi uzskatīt, ka, regulāri lietojot jogurtu un citus piena produktus, var sevi nodrošināt ar pietiekamu vērtīgo baktēriju daudzumu. Diemžēl probiotiku koncentrācija pārtikas produktos nevar būt pietiekama, lai atveseļotu organismu, ko novājinājušas kaitīgās baktērijas, un atjaunotu zarnu floras līdzsvaru.

Lai atjauno vai saglabātu zarnu mikrofloru, probiotiskās baktērijas jāuzņem papildus. Latvijas diētas ārstu asociācija kā vērtīgu produktu iesaka Lactobex® vai Lactobex® Baby.

Kādas ir Lactobex® priekšrocības?
•  Lactobex® ir 4. paaudzes probiotikas – pārklāta ar īpašu Duolac® tehnoloģiju, tās ir aizsargāta no kuņģa sulas un žults ietekmes un neskartas nokļūst zarnu traktā.
•  Produkts jālieto vienu reizi, 1 paciņa dienā.
•  Produkts ir pulverveida viela, ko var pievienot pārtikai vai izšķīdināt ūdenī.
•  Produkts nav jāuzglabā ledusskapī!

Vairāk informācijas meklē www.lactobex.lv