Šogad pīlādžu gads! Pīlādžu uzlējuma recepte

Šoruden pīlādžkoku zari nolīkuši no oranžo ķekaru smaguma. Daļu ogu var atstāt kokos, lai mirdz ziemas baltumā un lai putniem, ir ar ko mieloties. Bet daļu ķekaru plūcam grozos un brūvējam rūgtenu uzlējumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pīlādžu uzlējumam ir skaista krāsa, un dzēriena rotāšana ar pīlādžogām dara to greznu.

 

Recepte no Rīgas Balzama krājumiem! Pamācību portālam mammamuntetiem.lv sniedz Aija Zablocka, Latvijas balzams stipro dzērienu tehnoloģe.

 

Sastāvdaļas:

0.5l LB Vodka 69% 

2 lieli pīlādžu ķekari 

1 ēdamkarote cukura 

Naža gals citronskābes 

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Pīlādžu ogas noņem no ķekariem un noskalo.

2. Ieber katlā, pielej 1 l ūdens, uzvāra un nokāš caur sietu.

3. Ogām pievieno cukuru, citronskābi un samaisa.

4. Ogas pārliek tīrā stikla traukā, pievieno degvīnu un noliek ievilkties uz 5-6 dienām.

5. Uzlējumu nokāš caur sietu vai marli un salej pudelēs. 

 

Sastāvdaļas