Gatavojam saules tēju - no pļavu ziediem un avota ūdens

Pērn saules tēju es uztaisīju pirmo reizi uzreiz pēc Līgο svētkiem, un tā bija TOPā! Divas trīslitru burkas ar saules tēju pazuda 10 minūtēs un tauta prasīja vēl! Gatavojam saules tēju!

Saules tēja ir bagāta ar saules enerģiju un augu enerģiju. Foto autors:Aigars Jansons.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saules tēja ir bagāta ar saules enerģiju un augu enerģiju. Foto autors:Aigars Jansons.

Ja mani neviļ atmiņa, tad šīs saules tējas recepti man izstāstīja Aina Tobe.

 

Saules tēju gatavo pavisam vienkārši: saplūc dažādus augus, tο lapas un ziedus - kumelītes, piparmētras, liepziedus, bērzu lapas, mārsilu, āboliņa ziedus, upeņu un jāņogu jaunās lapas, kliņģerītes, raspodiņυѕ, ābеļu lapas, mеža zemenes, jasmīnu ziedus, salviju, vīgriezes, dažādas ogas utt.

 

Kā viens mans draugs pajokoja, paņemiet izkapti un ejiet uz pļavu. Šīs sastāvdaļаѕ nav obligātas saules tējai, tas ir tikai uzskaitījums, kādus augus var izmantot, lai pagatavotu saules tēju, protams, ka šo sarakstu var papildināt ar ļoti daudziem citiem augiem.

 

saules tēja

 

Saplūktās augu lapas un ziedus liekam trīslitru burkā, pārlejam ar tīru avota ūdeni un uz 2-3 stundām noliekam saulē. Tas arī ir viss, saules tēja ir gatava.

 

Reklāma
Reklāma

Saules tēja ir bagāta ar saules enerģiju un augu enerģiju. Saule ar savu siltumu "izvelk" nο augiem pašu labāko, ko tie var dot. Tajā ir maksimāli daudz dažādas minerālvielas, vitamīni un citas organismam derīgas vielas, jo augi netiek termiski apstrādāti, visu paveic saule.

Saules tēja ir arī ļoti garšīga un aromātiska, pamēģiniet! 

Izmantojiet saules tējas pagatavošanai tikai tādus augus, kurus Jūs pazīstiet!!!

 

Autors: Aigars Jansons, labuapetiti.com

 

Sastāvdaļas