Arbūza un meloņu krušons

Krušons dzimis Francijā un tiek pasniegts lielā krūzē, top no saldinātiem svaigiem vai konservētiem augļiem, kas pārlieti ar vīnu vai šampanieti. Šo long drink parasti gatavo, ja ieplānots daudz viesu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šo long drink parasti gatavo, ja ieplānots daudz viesu. Foto: Imants Ķīkulis

6-8 personām

Vajadzēs:

1/4 arbūza

1/2 melones

1 glāze aveņu

2 ēdk. cukura

1 laims

1 pudele baltvīna

1 pudele šampanieša

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Sagatavo augļus. Arbūzu un meloni nomizo, izņem sēklas un sagriez 2 cm kubiņos. 

2. Sagatavo laimu. Laimam norīvē miziņu un izspied sulu. 

3. Samaisi augļus un ogas. Melones un arbūza gabaliņus savieno ar avenēm, pārkaisi ar cukuru, pārrasini ar laima sulu un uzmanīgi samaisi. Liec vēsā vietā ievilkties 3-6 stundas.

4. Pārlej vīnu un šampanieti. Atdzesētiem augļiem un ogām pievieno laima miziņu, pārlej vīnu un uzmanīgi samaisi. Pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu šampanieti.

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti 

 

Sastāvdaļas