Dzirkstošā bole ar avenēm un zemenēm

Kādu kaltētu augli var iemest arī šampanieša glāzē - tas piešķirs mirklim īpašu noskaņu!

Foto no veikala Avokado arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no veikala "Avokado" arhīva

Zemenes noskalo. Katliņā liek apm. 800 g no zemenēm. Pievieno cukuru un ūdeni. Maisījumu uzkarsē uz lēnas uguns. Vāra apm. 15 minūtes. Maisījumu labi saputo. Tad izkāš caur sietu un šķidrumu ievieto ledusskapī. Īsi pirms pasniegšanas no arbūza izņem sēklas. No mīkstuma ar karoti veido mazas bumbiņas. Avenes noskalo. Avenes, arbūza gabaliņus un atlikušās veselās zemenes (apm. 200 g) pievieno atdzesētajam šķidrumam. Bolei pielej dzirkstošo vīnu un pasniedz nekavējoties. Arbūzu var aizvietot ar konservētu persiku vai saldas melones gabaliņiem. Dzērienā ieber arī kaltētos augļus. Kādu kaltētu augli var iemest arī šampanieša glāzē - tas piešķirs mirklim īpašu noskaņu!

 

Iesaka veikals Avokado

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 1/2.l
  • Cukurs - 150.g
  • Arbūzs - 500.g
  • Pudele sausa dzirkstošā vīna vai šampanieša
  • Avenes - 500.g
  • Zemenes - 1.kg
  • kaltētas zemenes un avenes