Pēcsvētku brokastīm: plānās pankūkas jeb bliņas

Ja tev ir laiks, pirms pankūku cepšanas atstāj mīklu uz pusstundiņu, lai milti sabriest. No tā pankūkas tikai iegūs. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cep pankūkas, krauj tornī un ātri sauc visus ēst! Foto: Imants Ķīkulis

Ap 20 pankūku

Gatavošana 30 minūtes

 

Sastāvdaļas:

250 g miltu

šķipsna sāls

3 olas

500 ml piena

1 ēdk. kausēta sviesta

šķipsna rīvēta muskatrieksta

kausēts sviests cepšanai

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

1. Gatavo mīklu. Iesijā bļodā miltus, pieber sāli. Atsevišķā traukā sakul olas, līdz dzeltenumi pilnībā sajaukušies ar baltumiem, pielej pienu, samaisi. Lej to miltos un sakul gludu, šķidru mīklu. Iejauc kausēto sviestu un muskatriekstu. 

2. Cep. Uzkarsē pannu, mazliet iezied to ar sviestu. Daudz taukvielu nebūs nepieciešams, jo tās jau ir mīklā. Cep pankūkas, krauj tornī un ātri sauc visus ēst!

Smalkiem viesiem pasniedz ar skābo krējumu (vari tam pievienot mazliet mārrutku), kaviāru un glāzīti auksta degvīna, bet it visiem tās labi garšos ar parastajām pankūku piedevām. 

 

Recepte no žurnāla Labu Apetīti! 2008/2

 

Sastāvdaļas