Dziesmas un dejas ar īstu rūķi – “Tutas lietu” radītājas Martas Seleckas svētku stāsts

Katru gadu no jauna mēs ceļam galdā tos pašus ēdienus, dekorējam eglīti, un no šiem sīkumiem dzimst Ziemassvētku burvība, kas ir neatkārtojama tieši bērnībā. To, kā svētkus svin viņas ģimene, stāsta raidījuma "Tutas lietas" radītāja Marta Selecka.
Ziemassvētku rūķis Selecku saimē ir mīļš, ik gadu gaidīts ciemiņš – viņu gaida kā mazie, tā lielie.

FOTO: no personīgā arhīva

Ziemassvētku rūķis Selecku saimē ir mīļš, ik gadu gaidīts ciemiņš – viņu gaida kā mazie, tā lielie.

Ziemassvētku vakars trīsdesmit, bet tikai pašu tuvāko cilvēku kompānijā, dziedot un dejojot visiem kopā ar Ziemassvētku vecīti un ticot – tas viss notiek pa īstam! Tāda ir Martas Seleckas, Knuta (14 gadu) un Gusta (5 gadi) mammas, iemīļotā bērnu raidījuma “Tutas lietas” radītājas (un arī citu raidījumu veidotājas) un TV producentes, Ziemassvētku tradīcija.

 

“Tutas lietas" idejas autore un radītāja Marta Selecka ar lapsiņu no raidījuma. Foto: Rīgas Viļņi, punlicitātes foto.

 

Stāsta Marta:

“Domājot par savu ģimeni, man nāk prātā ne tikai vīrs un dēli, bet visa mana paplašinātā ģimene, no kuras nāku es; jo īpaši, kad runa ir par Ziemassvētkiem. Mēs ģimenē esam pieci bērni, un manai mamma jau ir desmit mazbērni vecumā no 1 līdz 20 gadiem. Mums ir tradīcija jau vairāk nekā 15 gadus Ziemassvētku vakaru pavadīt visiem kopā, šobrīd esam apmēram jau 30 cilvēku. Gatavošanās šiem svētkiem sākas ļoti laicīgi. Pieaugušajiem taisām loteriju – izlozējam, kam katrs sarūpē dāvanu. Bērniem gan gādājam dāvanas ikkatram – saviem bērniem un māsu un brāļa bērniem. Beigu beigās bērniem prieks ir vislielākais! 

Reklāma
Reklāma

 

Parasti svētkus sagaidām pie brāļa Mežaparkā. Žēl, ka 2020. gadā nevarējām svinēt šos svētkus ierobežojumu dēļ, tāpēc ceram, ka šogad tas tiks atļauts. Vienmēr mūs apciemo arī Ziemassvētku vecītis – turklāt mūsu vecītis ir ļoti muzikāls, nevis tikai tāds, kas izdala dāvanas. Svētki vienmēr ir dejošana un dziedāšana visiem kopā. Arī bērni mums ir ļoti muzikāli, tāpēc šie svētki sanāk kā koncerts, jo bērni uzstājas ar muzikāliem priekšnesumiem. Jaunākajai paaudzei tas noteikti ir visgaidītākais pasākums gadā. Tā kā tas jau ir iesakņojies mūsu ģimenēs, bērni arī ļoti ilgi tic Ziemassvētku vecītim, jo tas tiešām notiek pa īstam – vecītis nāk ar maisu, ar savu mūzikas instrumentu, un mēs visi nevaram sagaidīt, kad tad beidzot viņš nāks! Tas iedod ļoti lielu ticību un uztur dzīvu brīnuma sajūtu. Man šķiet, ka ir tik forši un svarīgi – ticēt brīnumam!”

 

Svētku rūķis ir klāt! Foto no privātā arhīva.

Saistītie raksti