Atrakcijas dāvanu atvēršanai

Ziemassvētku vakars klauvē pie durvīm. Dāvanas noteikti jau sarūpētas un glīti sasaiņotas. Nu tik jāizdomā jaukas atrakcijas, ko izmantot, lai dāvanu atvēršana kļūtu par jautru pasākumu. 

Protams, vienmēr var izlīdzēties ar ikgadēju dzejoļu skaitīšanu, taču, padomājot radoši, šogad dāvanu atvēršana var kļūt par citādāku notikumu.

FOTO: Shutterstock.com

Protams, vienmēr var izlīdzēties ar ikgadēju dzejoļu skaitīšanu, taču, padomājot radoši, šogad dāvanu atvēršana var kļūt par citādāku notikumu.

Ziemassvētku vakars klauvē pie durvīm. Dāvanas noteikti jau sarūpētas un glīti sasaiņotas. Nu tik jāizdomā jaukas atrakcijas, ko izmantot, lai dāvanu atvēršana kļūtu par jautru pasākumu. 

Protams, vienmēr var izlīdzēties ar ikgadēju dzejoļu skaitīšanu, taču, padomājot radoši, šogad dāvanu atvēršana var kļūt par citādāku notikumu. Tiesa, tas prasīs iepriekšēju sagatavošanos. 


Dāvanu atvēršanas “Mēmais šovs” 
Dāvanu atvēršana var kļūt par jautru “Mēmo šovu”. Tas nozīmē, ka pirms svētku vakara var sagatavot lapiņas ar minamajiem vārdiem. Katrs, kurš dodas pēc savas dāvanas, izvelk lapiņu, izlasa vārdu vai vārdus un dara visu noteikumu ietvaros, lai pārējie atminētu. Kad lapiņā uzrakstītais atminēts, rādītājs var saņemt savu dāvanu. Ja dāvanu atvēršanā piedalās mazi bērni, viņiem var organizēt atsevišķu lapiņu trauku, kurā vārdi ir nevis uzrakstīti, bet uzzīmēti. 


Dziedam karaoki
Karaokes aktivitātei būs nepieciešams viedtelefons, kurā lejupielādēta karaokes lietotne, piemēram, Karaoke - Sing Unlimited Songs, Sing! Karaoke by Smule vai Karaoke Sing & Record un austiņas. Katra dāvanas saņēmēja uzdevums ir klausīties nejauši izvēlētu, populāru dziesmu un censties to nodungot tā, lai pārējiem dalībniekiem būtu iespējams to atpazīt. Smiekli garantēti!

Reklāma
Reklāma


Viena lielā dāvana. Kurš pie tās tiks? 
Lai īstenotu šo atrakciju, būs nepieciešama liela, iesaiņota dāvana, metamais kauliņš, virtuves cimdi, rūķu cepure. Dalībnieki sastājas ap galdu, kur vidū stāv dāvana. Visi pēc kārtas met metamo kauliņu. Tas, kuram uzmetas “6”, drīkst uzvilkt galvā rūķu cepuri, rokās cimdus, tad ņemt dāvanu un censties to atvērt. To dara tik ilgi, kamēr nākamajam uzmetas  skaitlis “6”. Tad dāvana un atvēršanas atribūtika jānodod tālāk. Uzvar tas, kurš pilnībā izsaiņo dāvanu. 
Īpašais knifs: lielajā dāvanas kastē atrodas tik mazas dāvaniņas, cik dalībnieku, vai arī lietas, ko visi kopā var lietot, iztērēt vai apēst. 


Garā dzejoļa rakstīšana
Ja šajā gadā esat lēmuši, ka izpaliks dzejoļu skaitīšana, tas nenozīmē, ka nedrīkstat dzeju rakstīt. Varat ņemt garu papīra rulli, katram izdalīt savas krāsas flomāsteri, vienoties par dzejoļa pirmo rindu un tad pēc kārtas dzejoli turpināt. Lai dzejolis veidotos ritmiskāks, katrs nākamais rakstītājs drīkst redzēt dzejoļa pēdējo rindiņu. Pārējas rindiņas aizrullē. Kad dzejolis gatavs, kāds var dzejoli nolasīt. Pēc tam visi saņem dāvanas. 


Bildējamies!
Vienmēr nav vajadzīgs pārāk nopūlēties, lai saņemtu dāvanu, ko Ziemassvētku vecītis atstājis maisā zem eglītes. Iepriekš varat sagatavot lielu kasti ar dažādām drēbēm, maskām un aksesuāriem. Nu katram ir kaut kas no piedāvātā jāizvēlas un jāsapucējas fotosesijai. Sākumā viesis, kurš gatavs uzņemties fotogrāfa pienākumus, uz eglītes fona nobildē katru individuāli, tad kāds nobildē fotogrāfu un pēc tam visi sapulcējas kopbildei. 
Kad darbs paveikts, ikviens var saņemt savu dāvanu. 
Īpašais knifs: Pēc tam bildes par apstrādāt kādā no Ziemassvētku tematikai veltītā lietotnē, piemēram, Christmas Photo Frames, Effects & Cards ArtChristmas Booth: Photo Fun, vai Christmas Photo Editor, izsūtīt Ziemassvētku vakara viesiem mazliet vēlāk var izgatavot nākamā gada kalendāru, ko izdrukāt un pasniegt par piemiņu no skaisti pavadīta vakara.