Cik šogad maksā Ziemassvētku eglītes tirgos un veikalos?

Ziemassvētku eglītes tirgos maksā no trīs eiro, bet lielākas eglītes maksā vairākus desmitos eiro. Savukārt krāšņas eglītes podiņos lielveikalos maksā sākot no apmēram 30 eiro un vairāk. Tie, kam nav iespēju vai slinkums doties pēc eglītes uz mežu, tās var sākt meklēt tirgū vai veikalos.

Rīgas Centrāltirgū mazākās eglītes pieejamas no 3 eiro, par lielajām jāmaksā ap 12 eiro. Savukārt baltegles maksā no 12 līdz 30 eiro.

FOTO: Shutterstock.com

Rīgas Centrāltirgū mazākās eglītes pieejamas no 3 eiro, par lielajām jāmaksā ap 12 eiro. Savukārt baltegles maksā no 12 līdz 30 eiro.

 

Tuvojoties Ziemassvētkiem, gan tirgos, gan speciālos tirdzniecības plačos sākusies svētku eglīšu tirdzniecība. Pie tirgotājiem pieejamas dažādu izmēru eglītes – gan klasiskās, gan baltegles, gan eglītes podiņos. Tāpat arī var iegādāties no egļu zariem gatavotas mazās eglītes, kas piemērotas likšanai uz galda vai palodzes.

 

Rīgas Centrāltirgū mazākās eglītes pieejamas no 3 eiro, par lielajām jāmaksā ap 12 eiro. Savukārt baltegles maksā no 12 līdz 30 eiro. Tāpat eglītes sāk tirgot arī citos Latvijas tirgos. Jāteic, ka salīdzinot ar pērno gadu, eglīšu cenas tirgos nav cēlušās. Savukārt, salīdzinot ar „treknajiem gadiem” pirms astoņiem deviņiem gadiem, tās pat kritušās. Tādu eglīti, kuru 2006. gadā varēja nopirkt par desmit latiem (14 eiro), tagad var iegādāties par 10 eiro.

Jāteic, ka salīdzinot ar pērno gadu, eglīšu cenas tirgos nav cēlušās. Savukārt, salīdzinot ar „treknajiem gadiem” pirms astoņiem deviņiem gadiem, tās pat kritušās.

Eglītes var meklēt arī lielveikalos. Tajos gan eglītes ir dārgākas. Piemēram, lielveikalā „K-krauta” kuplās „Nordmann” eglītes atkarībā no lieluma pašlaik par īpašo akcijas cenu maksā no 21.90 līdz 25,90 eiro. Lētāk eglītes var nopirkt „Cenu klubā” – tur eglītes maksā no 9,99 līdz 15,99 eiro. Katrā ziņā specializētājos lielveikalos mājai un dārzam pirkt eglītes ir dārgāk, nekā tirgus plačos. Jāņem vērā, ka lielveikalos eglītes pārdod par fiksētu cenu, bet tirgū pastāv iespēja kaulēties un tur arī ir lielāks piedāvājums.

 

Īpaši slinkie, piemaksājot par eglīšu piegādi, tās var pasūtīt internetveikalos. „Nordmann” eglīte atkarībā no lieluma tajos maksā no 20 līdz 100 eiro (podiņos – no 37 līdz 56 eiro), sudrabegeles – no 25 līdz 49 eiro (podiņos – 26 – 56 eiro). Te gan jāņem vērā, ka šajā gadījumā cenas norādītas bez PVN. Jārēķinās, ka sliņķiem eglīte izmaksās daudz dārgāk nekā pēc tās aizbraukt uz mežu.

 

Reklāma
Reklāma

Tāpat kā visus gadus arī šogad „Latvijas Valsts mežu” apsaimniekotajos mežos iedzīvotājiem personiskām vajadzībām Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanai atļauts nocirst vienu eglīti. Cērtot eglīti, jāievēro, ka tās celma caurmērs jeb diametrs nedrīkst būt lielāks par 12 centimetriem, bet eglītes augstums nedrīkst pārsniegt trīs metrus. Eglīte jāzāģē līdz ar zemi. Eglītes atļauts cirst un zāģēt uz stigām, meža ceļu malās, grāvmalās, pieaugušā mežā zem lielajiem kokiem un zem elektrolīnijām.

 

Meža eglīšu kārotājiem gan jāņem vērā, ka ap Rīgu pārsvarā ir pilsētas vai privātmeži, kuros eglītes nedrīkst cirst. Tādēļ, pirms dodieties uz mežu, ir vērts internetā iepazīties ar karti vai izmantot mobilo lietotni „LVM meža kartes”, lai atrastu to mežu, uz kuru doties pēc eglītes.

 

Paredzams, ka lielākā eglīšu tirdzniecība un meklēšana sagaidāma šajā nedēļas nogalē – sestdien un svētdien, 19. un 20. decembrī.

 

Avots: www.kasjauns.lv