Svētku nomicītajiem: Kā izvairīties no Ziemassvētku stresa

Neuzņemieties pārlieku lielu pienākumu nastu. Ko nespēj celt, to nespēj nest. Ja svētku svinēšanās piedalās vairāki cilvēki - kaut vai tie būtu pusaudži un bērni vai vecākā paaudze, tad arī tie ir jāiesaista gatavošanas procesā. Ja viņi to nevēlas, tad nav jālauza galva, ka kaut kas palicis neizdarīts.

Ziemassvētkus jāsagaida ar mieru sirdī, nevis rūpēm par perfektām vakariņām

FOTO: Shutterstock.com

Ziemassvētkus jāsagaida ar mieru sirdī, nevis rūpēm par perfektām vakariņām

Neuzņemieties vienīgā atbildīgā organizētāja lomu, jo tad, ja kaut kas noiet greizi, visa vaina tiks uzvelta atbildīgajam.
 

lzmet no galvas domu, ka tev jābūt perfektai visam - sākot ar ēdienu un beidzot ar dāvanām un eglīšu rotāšanu, kā arī sarunu uzturēšanu, jābūt vienlīdz nevainojamā līmenī.
 

Atsakies no sen apnikušajām tradīcijām un nejūties vainīga par to, ja kādam tas varbūt šķiet zaimojoši. Varbūt, ka attiecībā pret viņu šķiet zaimojoša tavu vēlmju ignorēšana?
 

Ja neesi ģimenes cilvēks, tad priecājies, ka tev dota iespēja svinēt svētkus citādāk nekā to dara kolēģi un paziņas. Ja iznāk būt vienai, tad atceries, ka nekur nav teikt, ka laimīgāki ir tie, kas svētku vakarā ķīvējas.
 

Reklāma
Reklāma

Atceries, ka ar dārgām un lielāk dāvanām mīlestību tik un tā nevar nopirkt. Labāk mazāk, toties no sirds. Ja kāds to nespēj novērtēt, tad viņš tevis vienkārši nav cienīgs.
 

Kurš teicis, ka Ziemassvētku vakars obligāti jāpavada pie galda? Varbūt labāk ir omulīgi ieritināties dīvāna stūrī un pārlasīt bērnu dienu dzejolīšus?
 

No žurnāla "100 labi padomi"