Ziemassvētku dekors - rūķīšu ziemas baltais mežs

Teju, teju klāt gada vieni no jaukākajiem un gaišākajiem svētkiem - Ziemassvētki! Ik gadu esam rotājuši māju, bērniem aktīvi līdzdarbojoties. Tomēr šis gads šķiet īpaši aktīvs un radošās iedvesmas pilns! Pagatavojām ziemas rūķīšu mežu!
 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Parasti ik adventi izvietojam mājā kādu svētku dekoru. Sākums, protams, ir adventes vainadziņš, tad seko lampiņas, apsveikumu un zvaniņu virtenes gar kāpnēm, bērnu gatavotie rūķīši un daudz citu tik bērnišķīgi mīļu nieku!:) Kopā darbošanās prieks un prieks par paveikto - kad lepnumā spīd bērnu acis!
Šogad kopā ar vecākajām atvasēm (4gadīgo Kristoferu un 8 gadīgo Edvardu, mazā pastarīte, kurai nepilni 11 mēneši, šogad vēl tikai vērotāju lomā) mums tapa ziemas rūķīšu mežs!

Mājas rotāšana Ziemassvētkiem.


Neliels aprakstiņš, kas nepieciešams ,lai taptu šāds mazs brīnums mazajām sirsniņām!

Nepieciešamie materiāli, lai pagatavotu šādas eglītes:
•    pūkainās stieplītes;
•    mazi celmiņi (var izmantot arī kādus mazus trauciņus un ģipsi, lai stieplīti nostiprinātu);
•    balts (patiešām nezinu, kā sauc šo materiālu), viegli sagriežams būvniecības veikalos nopērkams materiāls;
•    bumbiņas galotnītēm;
•    īlens.
Mazajos celmiņos izduru ar īlenu caurumiņu, iepilinu nedaudz karsto līmi un iestiprinu pūkaino stieplīti (tik garu, cik garu vēlēsies eglīti). Sagriežam balto celtniecības materiālu, dažāda lieluma trīsstūrīšos. Trīsstūrīšus  vidiņā dur uz stieplītes - tik daudz, līdz stieplīte līdz augšai pilna. Var trīsstūrīšus kārtot cieši vienu pie otra, tad eglīte kuplāka, biezāka, bet nav ne vainas, ja kārtojums retāks! Te, nu, darbiņš katram pēc savas pacietības mērauklas!

Reklāma
Reklāma

Ziemassvētku dekori.


Rūķīšiem savukārt izmantotas mazas koka figūriņas, kuras iegādātas veikalā Tiimari, tāpat arī rūķu micītes (kuras, protams, var pagatavot arī paši). No sarkana audumiņa un pērlītēm pagatavojām mētelīti un vestīti!
Tālāk jau bērnu izdoma, kā un ko iekārtot, kā papildināt rūķīšu ziemas mežu! Lieti noderēs  "kindermantiņu" sīkumiņi un citi mājās atrodami nieki, kuri iederas improvizētajā ziemas mežā!

Iesūtījusi Inese Prūse