Valsts simtgadē Zaķusalas TV tornī pacels visu laiku lielāko Latvijas karogu

Laikā līdz 18. novembrim Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) tornī Zaķusalā un vēl 20 torņos visā valstī tiks pacelti Latvijas karogi. Zaķusalas tornim 18.novembrī būs arī īpaša rota – tajā plīvos visu laiku lielākais Latvijas karogs. Mūsu valsts simbols Latvijas augstākajos torņos ir LVRTC sveiciens valsts iedzīvotājiem Latvijas simtgadē. 

TV torņa apmeklētājiem unikālo, valsts simtgades svētku lielāko karogu būs iespēja aplūkot un uz tā fona nofotografēties tikai vienu dienu – 18. novembrī. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

TV torņa apmeklētājiem unikālo, valsts simtgades svētku lielāko karogu būs iespēja aplūkot un uz tā fona nofotografēties tikai vienu dienu – 18. novembrī. Publicitātes foto.

Kā informēja LVRTC pārstāvji, godinot valsts simtgadi, 18. novembrī Zaķusalas televīzijas tornī  tiks  pacelts 800 kvadrātmetru liels karogs. Teju divu basketbola laukumu izmēram pielīdzināmais karogs atradīsies starp torņa trīs balstiem. Ja laikapstākļi to atļaus, karogs tiks svinīgi pacelts pulksten 8.00 no rīta, kļūstot par Latvijas simtgades svētku lielāko karogu. 

 

20x40m plašais karogs darināts Latvijā no īpaši izturīga, tomēr salīdzinoši viegla  materiāla. Zem torņa centrālās daļas ir izveidota īpaša konstrukcija, kas karogu pacels 80m augstumā. Tā kā karoga izmērs to padara par iespaidīgu buru, karogs vertikālā veidā  tiks stiprināts tikai pie vienas malas un brīvi plīvos starp torņa balstiem. TV torņa apmeklētājiem unikālo, valsts simtgades svētku lielāko karogu būs iespēja aplūkot un uz tā fona nofotografēties tikai vienu dienu – 18. novembrī. 

 

Reklāma
Reklāma

Karogi Latvijas augstākajos torņos – Valmierā, Cesvainē, Daugavpilī, Rēzeknē, kā arī Dundagā, Tukumā, Sabilē, Ēdolē, Dunalkā, Siguldā, Ulbrokā, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Viļānos, Preiļos, Līvānos, Viesītē, Jelgavā tiks pacelti līdz 11.līdz 15.novembrim un plīvos līdz pat 20.novembrim. Tā kā līdz šim šajos torņos karogi nav plīvojuši, torņos izveidoti speciāli karoga masti, kā arī apgaismojums diennakts tumšajam laikam. LVRTC aicina iedzīvotājus fotografēt karogus torņos un ievietot tos sociālajos tīklos ar mirkļbirku #karogstornī

 

Avots: www.lsm.lv