Skaisti, bet vienkārši izgatavojami dekori, valsts svētkus gaidot. 5 idejas!

Gaidot Latvijas valsts dzimšanas dienu, esam izveidojuši 5 elegantu dekoru idejas, lai mājās ieviestu īstu svētku noskaņu. Iedvesmojies un radi skaistus dekorus kopā ar ģimeni! 

Iedvesmojies un radi skaistus dekorus kopā ar ģimeni!

FOTO: Agnese Gabrāne

Iedvesmojies un radi skaistus dekorus kopā ar ģimeni!

Gaidot Latvijas valsts dzimšanas dienu, esam izveidojuši 5 elegantu dekoru idejas, lai mājās ieviestu īstu svētku noskaņu. Iedvesmojies un radi skaistus dekorus kopā ar ģimeni!
 

Galda dekors – papīra rozes

Īstos ziedus dažkārt varam aizstāt ar mākslīgiem papīra ziediem, pašgatavotiem un no
sirds, kas tiem piešķir lielisku vērtību.

Nepieciešamie materiāli: papīrs, tumšsarkana krāsa, ota, garie koka irbulīši, karstā līme, šķēres.
Gatavošana: sāk ar papīra nokrāsošanu no abām pusēm. Kad tas nožuvis, izgriež dažāda lieluma rožlapu formiņas. Tām nedaudz ierullē maliņas uz ārpusi. Sākot no mazākās lapiņas, tās līmē apkārt koka irbulītim vienu pēc otras, līdz izveidojas roze.


Svētku virtene

Jebkura virtene izraisa svinīgāku noskaņojumu un atmosfēru - radīsim svētkus arī sev par godu Lavijas svētkiem!


Nepieciešamie materiāli: balts papīrs, tumšsarkana akrila vai guašas krāsa, ota, šķēres, lente un diegs, adata.
Gatavošana: izgriez trijstūra formiņas no papīra, pusi lapiņu nokrāso sarkanas. Nožuvušās formiņas piešuj pie lentes tādā attālumā, lai tās izskatās brīvi un nav saspiestas.

 

Koka paliktnīši krūzei

Svētku dekoriem vērtīgāku nozīmi piešķir to praktiskā izmantošana gan pašos svētkos, gan arī vēlāk – pēc svētkiem. Paliktnīšus krūzēm var izmantot arī kā pamatni svecēm u.c. 

Reklāma
Reklāma

Nepieciešamie materiāli: koka aplīši, krāsas, ota, ideja paliktnīšu dizainam.
Gatavošana: paliktņus veido, ar krāsām apzīmējot patriotiskos rakstos. Atļauj nožūt un tie ir gatavi lietošanai!


Omulīga svētku burciņa ar lampiņām

Rudenī, kad ārā satumst pavisam ātri un lietus nav reta parādība, ārā ir drēgns un vēss, vēlamies vairāk siltuma un omulības, ko pavisam noteikti rada lampiņas.


Nepieciešamie materiāli: stikla burka bez etiķetes, krāsas, ota, lampiņas.
Gatavošana: Niekojoties ar krāsām, var izveidot neticami daudz rotājumu, tāpat arī pavisam vienkārši apzīmējot burciņu sarkanbaltsarkanās karoga krāsās, tajā ieliekot vienkrāsainas lampiņas, ir gatavs jauks un svinīgs mājas dekors!
 

Kartītes par godu Latvijas dzimšanas dienai 

Agrāk kartīšu galvenais uzdevums bija iepriecināšana svētkos vai sveicienu nodošana no tuvām un tālām zemēm. Šodien tām ir arī dekoratīva nozīme, taču tas nebūt nenozīmē, ka nevari pārsteigt kādu tuvinieku, darba kolēģi vai kaimiņu.

Nepieciešamie materiāli: dažādu formu papīrs (trijstūris, kvadrāts, taisnstūris u.c.).
Gatavošana: uz kartītes vari atstāt savu vai bērnu unikālo plaukstas nospiedumu Latvijas karoga sarkanajā krāsā,  otru veido ar akurātiem otu ķēpājumiem, kas atgādina valsts karogu. Kartītes otra puse paliek brīva vieta kādam aizkustinošam pantiņam, novēlējumam vai vienkārši jaukam sveicienam. 

Saistītie raksti