Tēva dienā ar pastkartēm visaktīvāk sveic Jāņus, Andrus un Mārus Rīgā, Valmierā, Liepājā un Tukumā

Visvairāk sveicienu ar Latvijas Pasta un Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv Tēva dienas pastkartēm, tāpat kā pagājušogad, saņems Jāņi, Andri un Māri. Tomēr salīdzinājumā ar 2020.gada Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akciju nedaudz pamainījies saņēmējpilsētu tops: visvairāk svētku pastkaršu tradicionāli ceļos uz Rīgu, Valmieru un Liepāju, kā arī Tukumu. Akcijas ietvaros interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv pareizi aizpildītās pastkartes adresātiem Latvijas Republikas teritorijā tiks piegādātas līdz Tēva dienai, ko Latvijā šogad atzīmē 12.septembrī.
Visvairāk pastkaršu saņems tēti Rīgā – 1050 pastkartes.

FOTO: Publicitātes foto

Visvairāk pastkaršu saņems tēti Rīgā – 1050 pastkartes.

Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akcijas rezultātā šogad tēti visā Latvijā saņems 7000 apsveikuma pastkaršu. Visvairāk sveicienu adresēts Latvijā nemainīgi populārākā vīriešu vārda īpašniekiem Jāņiem – 786 pastkartes, kam ar ievērojamu starpību seko Andri – 321 pastkarte un Māri – 268 pastkartes. Tieši šādā secībā izplatītāko tētu vārdu trijnieks, kas saņēma visvairāk Tēva dienas pastkaršu akcijas ietvaros, sarindojās arī 2020.gadā. Populāri pastkaršu saņēmēju vārdi arī šogad ir Edgari, Juri, Mārtiņi, Aivari, Kaspari, Uldi un Gunti. Salīdzinot ar pagājušā gada akciju, pastkaršu saņēmēju vārdu topa pirmajā desmitniekā šogad nav Ivaru.

 

Visvairāk sveicienu adresēts Latvijā nemainīgi populārākā vīriešu vārda īpašniekiem Jāņiem – 786 pastkartes, kam ar ievērojamu starpību seko Andri – 321 pastkarte un Māri – 268 pastkartes. 

 

Visvairāk pastkaršu saņems tēti Rīgā – 1050, bet ārpus galvaspilsētas, tāpat kā pagājušogad, pastkaršu lielākā daļa ceļo uz Valmieru – 590 pastkartes – un Liepāju, kur tēti saņems 523 pastkartes. Atšķirībā no 2020.gada akcijas trešais lielākais pastkaršu skaits ārpus Rīgas šogad adresēts tētiem Tukumā – 468, bet pirms gada tā bija Sigulda. Taču arī šogad daudz sveicienu adresēts tētiem Cēsīs, Ogrē, Jelgavā, Siguldā, Bauskā un Ventspilī. 

Reklāma
Reklāma

 

Jau septīto gadu Latvijas Pasts un Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv aicināja sumināt tētus ar īpašu sveicienu Tēva dienā, no sociālo tīklu Facebook vai Twitter kontiem autorizējoties interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv un nosūtot kādu no Latvijas Pasta sagatavotajām pastkartēm. Pastkartes laikus saņems visi adresāti Latvijas Republikas teritorijā, kam norādīta precīza adrese, tajā skaitā arī korekts pasta indekss, jo pretējā gadījumā pastkarte pie saņēmēja var ceļot ilgāku laiku. Indeksa precizēšanai pastkaršu sūtīšanas vietnē tika integrēts adreses pārbaudes rīks.
 

Apvienojot pastkaršu sūtīšanas seno tradīciju ar mūsdienu digitālo tehnoloģiju iespējām, Latvijas Pasts kopš 2011.gada organizē pastkaršu sūtīšanas akcijas sociālajos tīklos. Populārākās no tām veltītas Mātes un Tēva dienai.