Trikātas pamatskolas "Lācēnu" grupiņas bērnu zīmējumi

Trikātas pamatskolas “Lācēnu” grupiņas bērni (3-5 g.) stāsta par saviem tētiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

***
Viņš brauc ar traktoru John Deer, ar zemi ar to traktoru un pļauj zāli. Tētis mīļo mani un brāli arī, dod bučas. Tētis ļoti priecājas, kad satiek mūs mājās. Tētis priecājas, kad uzdāvinu viņam zīmējumu. Tētis ir labs un gudrs.

***
Tētis ir mīļš. Stiprs- vienkārši zinu, ka ir! Tētis skalda malku un taisa pusdienas. Tētis priecājas par vardēm. Mīl mazos cālīšus. Kopā braucam tālā ekskursijā. Gudrs. Skaists.

***
Mans tētis ir stiprs un mīļš. Viņš man parāda savus muskuļus, es pataustu- ļoti stipri. Viņš arī mums suni baida, tāpēc ka viņš rej. Tētis atved mani uz dārziņu un tad braukā ar kombainu. Tētis saka, lai es eju viens pats gulēt, bet es neiešu, viņš tad mani pavada uz gultu pagulēt. Ja es klausīšu, tad tētis būs priecīgs. Mēs braucam uz jūru. Tētis mani ņem līdzi uz kombaina un miglotāja. Tētis mani ved uz Valmieru, tur pērkam kinderolas un mantiņas.

***
Manam tētim ir lielas acis un arī kājas lielākas. Tētim ir končas mājās un vēl saldējums. Tētis ir darbā. Tētis ir mīļš. Viņš man nopirka jaunas mantiņas un krāsiņas.

***
Mēs ar tēti lasām mežā sēnes. Viņam garšo sēnes. Mums patīk kopā braukt ar riteņiem līdz Trikātai. Mēs braucam uz jūru un uz ezeru peldēties. Tētis ir gudrs un labs. Viņš ir liels un stiprs. Viņš var pārsist akmeni ar rokām. Tētim patīk taisīt mašīnas.

***
Tētis ar mašīnu vadā smiltis, lai būvētu māju. Tētis māk griezt desu, vārīt zupu, spēlēt ģitāru. Naktī skatās pūces. Viņš akā arī lien, jo āboli jāsavāc. Ar tēti kopā rakstu ar zīmuļiem. Tētis spēlē ar mani futbolu. Mēs kopā taisām pusdienas, kārtojam istabu- viņš slauka, es mazgāju. Kopā dziedam. Braucam uz baznīcu, bijām arī augšā tornī.

Reklāma
Reklāma

***
Tētis ir smuks. Tētis ir stiprs. Viņš taisa nažus- lielus nažus, cirvjus.  Tētis priecājas par nažiem. Kopā braucam peldēties. Viņam garšo hotdogs.

***
Tētis aizbrauca ar zaļo traktoru. Viņam labi sanāk malku krāmēt. Kopā var aizbraukt uz veikalu un pie Babas. Braucam peldēties, uz ezeru vienmēr. Tētis priecājas par gotiņām. Viņam garšo sēnes un zupa. Tētis ir gudrs un labs. Skaists.

***
Tētis māk braukt uz darbiņu. Viņš mājās zāģē kokus, tāpēc ka nav ko darīt.

***
Tētis klausa mammu. Gudrs. Mīļš. Stiprs. Čakls. Mājās strādā, lasa karpulīšus (kartupeļus). Tētis priecājas, kad visi ir mājās.

 

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki. Lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv” aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties konkursā “Uzzīmē savu tēti”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt dažādās tehnikās zīmētus, līmētus vai krāsotus tētu portretus. Iesūtītos darbus publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv, veidojot brīnišķīgu Latvijas tētu portretu galeriju! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT