Ķekavas novada PII "Ieviņa" bērni zīmē tētus

Mēs esam super foršie un mīļie divdesmit trīs “7. grupiņas” bērni no Ķekavas Novada pirmsskolas izglītības iestādes “Ieviņa”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mēs ļoti mīlam mūsu spēcīgos un aktīvos tētus, tāpēc nolēmām viņus apsveikt tēvu dienā, darinot tieši viņiem domātus apsveikumus, un pie viena piedalīties arī Jūsu organizētajā konkursā tēvu dienas ietvaros. Mums šogad paliek 5 gadi, līdz ar to, mēs vēl neprotam tētu portretos ieskicēt visas svarīgās vizuālā tēla īpašības, bet tas netraucēja attēlot mīļos tētus, izvēloties citus mākslinieciskās darbības veidus. 


Tēvu dienā mēs darinājām apsveikumus, uz kuriem virsū redzams katra bērna tētis. Radošā audzinātāja Kristīne bija parūpējusies par dažādu krāsu biksēm un krekliņiem no aplikāciju papīra, mēs katrs patstāvīgi izvēlējāmies bikses un krekliņus mīļākajās krāsās, tos izgriezām ar šķērēm un pielīmējām tieši “tētiem virsū”, lai tēvu dienā viņi būtu saposušies. Pēc tam uzzīmējām tētiem acis, ausis, degunu, matus un bārdu vai ūsas, protams, dažiem tētiem bija jāuzzīmē arī kabatas, telefoni vai pulksteņi, jāizkrāso apavi.

 

Reklāma
Reklāma

Katras lapas aizmugurē mēs kopā ar audzinātāju uzrakstījām tēvu dienas apsveikuma tekstu: “Mīlu Tevi, tēt!”, tā saklausījām skaņas un mācījāmies atkal kā pirmo reizi, pēc garās vasariņas, rakstīt burtiņus. Katrs uzrakstījām arī savu vārdu, lai tētis zina, kurš to rakstījis. Pēc tam devāmies ar skaistajiem portretiem pie audzinātājas un atbildējām uz jautājumu: “Kāds ir Tavs tētis?”, kamēr mēs atbildējām, audzinātāja to pierakstīja. Mūsu tēti ir spēcīgi, gudri, prot labot autobusus, ir rotaļīgi, jautri, brauc ātri, bučo mammas un ir ļoti mīļi. Mēs katrs pateicām kaut ko mīļu par tēti. Vakarā, kad tēti nāca mums pakaļ uz bērnudārzu, mēs skrējām viņiem pretī un dāvinājām skaistos portretus, devām bučas un stipri apskāvām viņus.


Audzinātāja parūpējās par vēl vienu foršu pārsteigumu – viņa nofilmēja mūs ar visiem skaistajiem portretiem un aizsūtīja tētiem video svētdienā, tēvu dienā, lai tā diena būtu pavisam pilna ar pārsteigumiem. 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki. Lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv” aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties konkursā “Uzzīmē savu tēti”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt dažādās tehnikās zīmētus, līmētus vai krāsotus tētu portretus. Iesūtītos darbus publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv, veidojot brīnišķīgu Latvijas tētu portretu galeriju! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT

 Bērni no “7. grupiņas”