Babītes novada PII "Saimīte" mazie Cālēni zīmē tētus

Babītes novada pirmsskolas izglītības iestādes “Saimīte” sagatavošanas grupas “Cālēni” bērnu teiktais par savu tēti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Kresceņteja: “Tētis ir Ansis. Viņam ļoti patīk latgaliski runāt. Patīk braukt ar riteni. Patīk peldēties.”
Līva: “Manu tēti sauc Gints. Tētim patīk strādāt. Patīk braukt pie manis ciemos. Viņš man iedeva lelli.”
Odrija: “Manu tēti sauc Artūrs. Tētim patīk, ka viņu klausa. Braukājam ar riteni. Priecājas par visu. Visgaršīgāk viņam sanāk gaļmaize.”
Reina: “Tētis Andris. Patīk lasīt pasakas. Patīk ar televizoru darboties. Spēlēt basketbolu un skatīties basketbolu arī patīk. Visgaršīgāk sanāk uztaisīt pastu.”
Georgs: “Manu tēti arī sauc Georgs. Patīk strādāt, viņš pelna naudu. Viņam patīk dejot. Viņam nepatīk darīt, darboties un šūt. Visgaršīgāk pagatavo ceptu olu ar cīsiņiem un gurķi ar sāli.”
Anna: “Manu tēti sauc Petja. Tētim patīk skatīties televizoru. Brīvdienās atved mani uz bērnudārzu. Tētim patīk kad es zīmēju sirsniņas. Patīk braukt ar mašīnu.”
Rēzija: “Mans tētis ir Raimonds. Viņš ļoti, ļoti daudz strādā arī citās valstīs. Braucam ar riteņiem. Viņam nepatīk vienam pašam kārtot mūsu istabas. Viņam visgaršīgāk sanāk cepti kartupeļi ar cīsiņu.”


Rodrigo: “Manu tēti sauc Juris. Dažreiz uztaisa lietas no koka. Viņam viss patīk. Viņam patīk spēlēt ar mani futbolu. Mums patīk pabraukties ar riteni.”
Tomass: “Mans tētis ir Oskars. Tētis labo mašīnas. Tad kad ir brīvs brītiņš kaut ko taisa mājās.”
Dāvids: “Tētis Žeņa. Viņš taisa mēbeles un atved cilvēkiem batutus. Kad atbrauc mājās, ļoti gribas ēst. Kad paēd, būvē māju un garāžu. Patīk skatīties filmas par karu. Es mīlu savu tēti.”
Edvards: “Tētis ir Dzintars. Ļoti daudz strādā. Es gribētu, lai viņš man pirktu dāvanas. Aizbraukt uz ezeru un peldēties arī. Man tētis gatavo garšīgu putru (auzu).”
Jakovs: “Mans tētis Roma darbojas. Viņš strādā darbnīcā, labo mašīnas. Viņam nepatīk šūt kreklu un zeķes. Viņam sanāk garšīgas pankūkas.”
Markuss: “Manu tēti sauc Mārtiņš. Tētim ļoti patīk makšķerēt. Brīvdienās atpūšas. Tētis strādā bankā. Raksta dokumentus. Vakaros spēlē basketbolu un skatās šausmu filmas. Un es mīlu savu tēti…”
Enija: “Mana tēta vārds ir Andris. Viņš viss kaut ko dara – rok kartupeļus un šķiro. Patīk skatīties televizoru. Visgaršīgāk taisa ceptus un vārītus kartupeļus. Tikai kartupeļus audzē. Viņš aizved mūs uz kafejnīcu. Dažreiz dusmojas, kad neklausam.”
Nora: “Tētis ir Raivis. Viņš būvē lietas, sataisa, uztaisīja arī šūpoles. Viņam patīk ar mums paākstīties. Viņam visgaršīgāk sanāk taisīt ceptus kartupeļus.”
Lukass: “Mans tētis Vaņa ir labs, bet dažreiz barās par palaidnībām. Dažreiz kopā ar tēti pļauju zāli. Tētim labi sanāk taisīt makaronus. Es mīlu tēti!”
Adriana: “Manu tēti sauc Normunds. Viņam patīk skatīties tenisu televizorā. Viņam patīk kopā ar mani peldēt dīķī. Viņam sanāk labi uzvārīt paipalu oliņas. Viņš ļoti labi un daudz strādā. Viņš prot pārsteigt mani un mammu.”

Reklāma
Reklāma

 

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki. Lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv” aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties konkursā “Uzzīmē savu tēti”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt dažādās tehnikās zīmētus, līmētus vai krāsotus tētu portretus. Iesūtītos darbus publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv, veidojot brīnišķīgu Latvijas tētu portretu galeriju! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT