Ērģemes pamatskolas "Bitītes" bērni zīmē savus tētus

Mēs vēlamies sevi pieteikt šim zīmējuma konkursam, jo mums patīk dažādi izaicinājumi un piedalīšanās spars, ka mēs taču to varam! Tētiem Tēva dienā darinājām apsveikumus. Šie iesūtītie darbiņi tapa nākošajā nedēļā pēc svētkiem, pārrunājot, kā katrā mājā tie tika atzīmēti, kādas ir ģimenes tradīcijas šajos svētkos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērniem tika dots uzdevums uzzīmēt savu tēti, kā viņš to redz un jūt. Varēja izvēlēties zīmēt vai nu portretu, vai tēti pilnā augumā. Zīmējumu drīkstēja papildināt ar citām detaļām. Zīmējot savu tēti, bērns to arī raksturoja.


Evija: Mans tētis ir mīļš! Tētis vienmēr mūs visus kaut kur aizved ar mašīnu. Man patīk, kā mans tētis izskatās, jo viņš ir ļoti mīlīgs. Viņš dara mājas darbus un vēl iet uz savu darbu. Mans tētis ir darbinieks, jo visiem palīdz un prot visus darbus.
Evelīna: Mans tētis ir garš, strādā par robežsargu. Ar brūniem matiem. Tētis mani ved uz mūzikas skolu, ar mani spēlējās. Uztaisīja man leļļu mājiņu. Vienkārši foršs tētis!
Elza: Mans tētis ir ļoti mīļš! Tētim ir melni mati un bārda. Tētim patīk strādāt, viņš ir lauksaimnieks un slauc govis, ved ar traktoru govīm ūdeni uz ganībām. Viņam nav laika ar mani spēlēties, es viņam palīdzu un mēs esam kopā.

{{ gallery }}

Reklāma
Reklāma


Mare: Mans tētis ir gara auguma ar īsiem matiem. Labs būvinženieris. Nopirka man zilu pulksteni dzimšanas dienā. Ļoti labi sanāk pagatavot garšīgas olmaizītes.
Dominiks: Mans tētis ir gara auguma, īsiem matiem un kuplām ūsām. Patīk skrūvēt traktorus un braukt ar traktoru. Mīļākā krāsa ir zaļā. Garšo mammas ceptās kūkas. 
Kristers: Mans tētis ir ugunsdzēsējs, īsiem matiem un gara auguma. Ar ūsām un bārdu. Viņam patīk makšķerēt, braukt ar kombainu. Un es viņu ļoti mīlu! 
Kristaps A.: Manam tētim aug bārda un mati arī. Viņš strādā mežā un kaltē. Tētim patīk makšķerēt un ļoti patīk sēņot.
Kristaps R.: Mans tētis ir liels un plecīgs. Mans tētis daudz strādā, ved malku. Brauc ar traktoru un ved siena ruļļus. Tētis kopā ar manu brāli un māsu zīmē un krāso. Mums patīk visiem to darīt kopā.
           
                                
Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki. Lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv” aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties konkursā “Uzzīmē savu tēti”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt dažādās tehnikās zīmētus, līmētus vai krāsotus tētu portretus. Iesūtītos darbus publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv, veidojot brīnišķīgu Latvijas tētu portretu galeriju! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT