Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolas "Lāčuku" un "Putniņu" grupas zīmē tētus

Tēvu portretus zīmēja un veidoja 5.-6.gadīgi bērni no Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolas "Lāčuku" grupas (17 bērni grupā) un viens bērniņš (2,10.gadi) no Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolas "Putniņu" grupas :-) 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērni ļoti rūpīgi strādāja pie saviem darbiem un ar aizrautību stāstīja par saviem tētiem. Skolotājas uzdeva bērniem konkrētus jautājumus: Kā sauc Tavu Tēti?
Kas Viņam garšo?
Kad Tētis smaida?
Kad Tētis ir dusmīgs?
Ko Jūs darāt kopā ar Tēti?


Bērnu atbildes: Džeimss, Mārtiņš, Elviss, Rusiņš Juris, Nezinu, Artūrs...

tētu portreti
Viņam garšo šokolāde, koka-kola, gaļa, olas, makaroni, frī kartupeļi, konfektes, maize, gāzēts ūdens...Viņam garšo viss. Kad Viņš atnāk uz pusdienām, tad Viņš iet pie datora u.c. atbildes.


Kad Viņam ir melns telefons ar ābolīti; kad mēs braucam ar mašīnu uz "Hesburgeru"; kad Viņam ir ielādēts youtube un zombiji; kad Viņš nāk mājās. Tad, kad Viņam ir dzimšanas diena, kad kaut ko uzzīmē, kad Viņam uzdāvina puķīti. Priecīgs apmēram 10 dienas; kad mēs kārtojam un kārtīgi ēdam, spēlējamies un vienu dienu, kad izgājām ārā pastaigā. Kad mēs sakārtojam mantas, kad esam visu apēduši u.c.

tētu portreti
Viņš nekad nav dusmīgs. Tad, kad es kaut ko sliktu pasaku un dusmīgs, kad es iešauju. Tad, kad iemetu ar bumbu vai beru smiltis virsū. Kad neēdam normāli un skatāmies multenes, kad neejam normāli gulēt. Kad mēs neklausām, kad mamma nav kaut ko izdarījusi pareizi.

tētu portreti
Mēs ejam abi kopā uz laukumiņu, ejam uz baseinu. Neko. Spēlējamies, dejojam, ejam kopā uz parku, uz batutu un uz tirgu. Mēs abi guļam - viņš uz savu gultu un es uz savu; Viņš mani moka! Dažreiz es ar brāli Rūdolfu palīdzu Tētim...

Reklāma
Reklāma

Tētu portreti

Iesūtījusi Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolas "Lāčuku" grupas skolotāja Evita un arī mamma divām meitām, no  kurām jaunākā ar šā gada 3.septembri sāka apmeklēt Rīgas Ziedoņdārza pirmsskolas "Putniņu" grupu un kuras darbiņš tad arī tiek iesūtīts kopā ar pārējiem bērnu darbiem. 

 

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki. Lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv” aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties konkursā “Uzzīmē savu tēti”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt dažādās tehnikās zīmētus, līmētus vai krāsotus tētu portretus. Iesūtītos darbus publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv, veidojot brīnišķīgu Latvijas tētu portretu galeriju! Vairāk par konkursu lasi ŠEIT