Satiec bērnu raidījuma "Tutas lietas" galveno varoni

Cik rokai ir pirkstu? Kā pagatavot kūku no smiltīm? Un kā skan bungas? Izzinot sevi un pasauli, bērniem ir daudz jautājumu. Lai sirsnīgā un izglītojošā veidā mazajiem palīdzētu apgūt pirmās un tik ļoti svarīgās iemaņas, Latvijā radīts bērnu raidījums “Tutas lietas”. Tā galvenā varone, jaukā meitene un bērnu draudzene Tuta kopā ar ziņkārīgo Lapsu “Tēva dienas 2018” festivāla apmeklētājiem LMT Viedtelevīzijas teltī mācīs pirmos vārdus, krāsas, dziesmiņas un skaitļus. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Tutas lietas” ir video stāstu sērija bērniem vecumā no viena līdz trīs gadiem, ko Latvijas apceļotāja un jaunatklājēja, “Vides Filmu studijas” raidījumu vadītāja Marta Selecka radījusi kopā ar domubiedriem – mazu bērnu vecākiem no kino un TV profesionāļu vides. Raidījuma būtība – tas ir mīļš un izglītojošs ekrāna saturs pašiem mazākajiem, viņiem saprotamā valodā par interesantām un noderīgām tēmām. Raidījuma galvenās varones lomā iejutusies aktrise un mamma Liene Sebre. 

 

“Doma par raidījuma izveidi dzima pēc tam, kad paši kļuvām par vecākiem un sapratām, ka maziem bērniem piemērots saturs latviešu valodā tikpat kā nav pieejams. Nolēmām rīkoties un radīt viegli saprotamus, izglītojošus stāstiņus bērniem, kuri vēl tikai mācās runāt un apgūst krāsas, vārdus, figūras un citas svarīgas lietas. Mūs iedvesmoja pašu bērni, kurus arī uzskatām par īsteniem ideju autoriem, bet mēs, pieaugušie, esam šo ideju izpildītāji,” stāsta Marta Selecka.

 

“Tutas lietu" pirmās sezonas 21 video stāsts par Tutu un Lapsu, bumbām, vārda dienu, torni, nekārtību un citām tēmām ir skatāmi LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. LMT Viedtelevīzijas mazie skatītāji “Tutas lietu” pirmo sezonu patiesi iemīļojuši, un iecienītāko raidījuma sēriju TOP 3 pārliecinoši ierindojas “Smilšu kūkas”, “Tuta un lapsa” un “Pulkstenis”. 

Reklāma
Reklāma

 

Par godu Tēva dienas svinībām, Tuta aicina bērnus uz spēlēm un radošajām darbnīcām, tikmēr tēti varēs iepazīties ar izklaidējošiem LMT Viedtelevīzijas jaunumiem no Latvijas un visas pasaules. LMT Viedtelevīzijas telts apmeklētāji varēs izpildīt ar aizraujošo saturu saistītu pārbaudījumu, lai saņemtu zīmodziņu un piedalītos loterijā. Noderīgo balvu vidū šogad būs arī speciāli gatavotas Lapsas, ko savā īpašumā varēs iegūt pieci “Tēva dienas 2018” festivāla apmeklētāji!