Piektais Tēva dienas festivāls Rīgā 9. septembrī

Piektais Tēva dienas festivāls Rīgā šogad notiks 9. septembrī Vērmanes dārzā. Tas, kā katru gadu, plkst. 12.00 sāksies ar saliedējošu, ģimenisku gājienu no Brīvības pieminekļa līdz Vērmanes dārzam. Ielūgtas ģimenes no visas Latvijas neatkarīgi no ģimenes locekļu vecuma, jo aizraujoši solās būt gan lieliem, gan maziem un pat vecvecākiem! Tēva dienas festivāls ir apmeklējams bez maksas, to rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, pasākuma lieldraugs ir veikalu tīkls “Rimi”.

Tēva dienas festivāls norisināsies jau piekto gadu  un pulcē arvien lielāku draugu loku!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēva dienas festivāls norisināsies jau piekto gadu un pulcē arvien lielāku draugu loku!

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, ko atzīmē septembra otrajā svētdienā, un jau piekto gadu Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, godinot tēvus un Tēva dienu, Rīgā rīko gājienu un festivālu. Tēva dienas festivāls notiek sestdienā, lai svētdienu – oficiālo Tēva dienu – atstātu svinēšanai ģimenes lokā. 


“Lielais prieks un pagodinājums ir tas, ka Tēva dienas gājiena un festivāla apmeklētāju skaits gadu no gada pieaug, turklāt pasākumā ierodas ģimenes no visas Latvijas un svinīgajā gājienā, kas sākas no Brīvības pieminekļa, dodas vairākās paaudzēs, arī ar vecvecākiem,” gandarījumu par svētku vēršanos plašumā pauž Inga Akmentiņa-Smildziņa, Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja. “Tēva dienas festivāla mērķis ir veicināt tēvu un bērnu brīvā laika pavadīšanu kopā, un šis pasākums ir lieliska vieta, kur atkal piedzīvot izjūtu – cik fantastiski ir būt kopā.”

“Tēva diena ir lieliska tradīcija, kas jau piecus gadus stiprina Latvijas ģimenes un aicina novērtēt ģimeniskas vērtības, tāpēc, atbalstot šo iniciatīvu, “Rimi” kopā ar programmu “Rimi bērniem” būs sarīkojis aizraujošas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Ja pagājušajā gadā mēs redzējām tik daudz priecīgu bērnu un vecāku, tāpēc aicinām izbaudīt šo lielisko atmosfēru arvien vairāk ģimenēm!” aicina “Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite.

Tēva dienas festivāla gājienu jau tradicionāli pavadīs Latvijas Zemessardzes orķestris diriģenta Anda Kareļa vadībā, bet šogad gājiena muzikālo noskaņu papildinās arī Andžeja Grauda Bungu skolas audzēkņi. Pulcēšanās gājienam notiks pie Brīvības pieminekļa, sākot no plkst. 11.30, un pirms gājiena tiks uzņemta Tēva dienas dalībnieku kopbilde no putna lidojuma. Gājiena maršruts: Brīvības piemineklis → Brīvības bulvāris → Elizabetes iela → ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr. Barona ielas stūra vārtiem.

Tēva dienas festivāla mērķis ir veicināt tēvu un bērnu brīvā laika pavadīšanu kopā, un šis pasākums ir lieliska vieta, kur atkal piedzīvot izjūtu – cik fantastiski ir būt kopā


Orientēšanās sacensības, brīvdabas izrāde, tētu un bērnu lāzerkaujas, koncerts, kurā uzstāsies postfolkloras grupa “Iļģi”, perkusionists Nils Īle ar ģimeni, brīvdabas izrāde “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”, ķīmijas eksperimentu šovs, Lielā loterija, “Rimi bērniem” programmas aktivitātes, ģimenes foto stūri ar bilžu momentizdrukām, tētiem domātu dāvanu darbnīcas – Tēva dienas festivālā gaidāmas teju 30 aktivitātes, kas mērķtiecīgi atlasītas tā, lai būtu aizraujoši gan pirmsskolas, gan skolas vecuma bērniem, gan pusaudžiem un pašiem vecākiem, gan arī vecvecākiem un pat topošajiem vecākiem.

Jāatzīmē, ka vecākiem ar mazuļiem būs sava telts – “Milupas” atpūtas un radošā zona pašiem mazākajiem, kur mazuļus varēs pārģērbt, pabarot un pat pagatavot dāvaniņu tētim – glezniņu ar bērna rokas vai pēdas nospiedumu. Ikviens Tēva dienas festivāla apmeklētājs aicināts piedalīties arī Lielajā loterijā (visas lozes pilnas!). Lai tajā piedalītos, jāsakrāj noteikts skaits zīmogu, iesaistoties vairākās pasākuma aktivitātēs. Lielās loterijas galvenais atbalstītājs ir aizraujošo un attīstošo konstruktoru ražotāja “LEGO®”, tāpēc balvu fondā iekļauti vismaz 100 “LEGO” konstruktori!

Reklāma
Reklāma

Tēva dienas festivāla plašāku programmu skati un jaunumiem seko līdzi www.tevadiena.lv, www.mammamuntetiem.lv vai facebook.com/tevadiena. Gaidot un piedaloties Tēva dienas gājienā un festivālā un publicējot bildes sociālajos tīklos, apmeklētāji aicināti izmantot tēmturi #TevaDiena vai #TevaDienaKatruDienu.
 

Par Tēva dienas festivālu:
Tēva dienas festivālu jau piekto gadu Rīgā organizē Latvijas vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv", pasākuma lieldraugs ir veikalu tīkls "Rimi". Tēva dienas festivāla mērķis ir sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Tēva dienas gājiens un festivāls notiks sestdien, 9. septembrī, Rīgā – gājiens sāksies plkst. 12.00 pie Brīvības pieminekļa un noslēgsies Vērmanes dārzā, kur noritēs Tēva dienas festivāls līdz pat plkst. 16.00. Vairāk par dažādajām Tēva dienai un tēviem veltītajām aktivitātēm var uzzināt – www.tevadiena.lv.