Krāsainās medaļas un tētu portreti

„Tētis ir katram bērnam savs,

Tāpēc ka tas tētis tavs.

Mīļākais un jaukākais,

Foršākais un stiprākais.”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

      
Katru gadu mūsu pirmsskolas izglītības iestāde ‘’Čiekuriņš’’ apsveic bērnu vecākus  - tēvus Tēvu dienā. Gatavojam dažādus apsveikumus, bet iepriekšējā mācību gadā mēs nolēmām Tēvus pārsteigt ar bērnu pašu gatavotām medaļām. Bērniem medaļu tapšanas procesa darbiņā palīdzēja arī skolotājas.


1.variants. Izejmateriāli, medaļu gatavošanai: - Lai pagatavotu  sāls mīklu, kuru var mīcīt un pēc tam tā sacietētu, ir nepieciešams: Bļodā iebērt 0,5 kg miltu 1kg sāls 300 -400ml ūdens, mazliet eļļas, jo tad mīkla sanāk mīkstāka. Ja nevēlas pieliet eļļu, tad mīkla sanāk cietāka. Visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc kopā, lai iznāktu viendabīga  masa. Ūdeni lej pamazām, un vērojiet, lai tā nebūtu par daudz, citādāk mīkla lips pie pirkstiem. Ar šo mīklu var veidot un  izspiest apaļas formiņas. Atšķirībā no plastilīna šī mīkla sacietē, tāpēc izveidotās lietas neizjuks. Kad sāls mīklas apaļās formas ir izveidotas, noliekam tās izžūt, lai sacietē. Kamēr mīkla vēl nav sacietējusi, katrs bērns var pateikt novēlējumu savam tētim, raksturot sava tēta īpašības. Ar skolotājas palīdzību, izmantojot koka irbulīti  bērna teikto iegravē sāls mīklas izgatavotajā medaļā, kā arī izspiež nelielu caurumiņu lentes ievilkšanai.  Kad medaļa izžuvusi, sacietējusi, bērns ņem palīgā krāsainās guaša vai krāsainās ūdenskrāsas, otiņas, ūdeni, kur pamērcēt otiņas krāsai un izkrāso tēta dāvanu – medaļu krāsainu.

2. variants. Lai priecētu Tēvu dienā tētus, bērni zīmē savu tēti zīmējumu izstādei: ‘’Mans tētis’’, kur rosinām bērnus zīmēt, izmantojot dažādus zīmēšanas piederumus.

Idejas apsveikumiem

Konkurss bērnudārziem ‘’Idejas Tēva dienas apsveikuma kartītēm’’ 
no Jaunjelgavas novada, 
Daudzeses pagasta PII „Čiekuriņš’’
jaukta vecuma grupa no 5 - 6 gadu vecuma „Ezīši”.
Grupā 16 bērni. Grupu skolotājas Maija Kuzņecova, Daiga Nāzare.

 

 

Reklāma
Reklāma

Vairāk par konkursu lasi "Idejas Tēva dienas apsveikumu kartītēm"

KONKURSU ATBALSTA:

 

"Mӧller's Junior" garšīgās 0mega-3 un D3  vitamīna zivtiņas. Lai mazie augtu gudri, stipri un ņipri!

Par LEGO Group
LEGO Group ir privāts, ģimenes īpašumā esošs uzņēmums, kurš atrodas Bilundā, Dānijā. Uzņēmuma misija ir bērnu radošuma un iztēles spēju attīstība ar klucīšu palīdzību.
Vietnē www.duplo.lego.com ir vairāk informācijas par rotaļu iespējām bērniem un LEGO produktiem. Vietnē ir arī spēļu sadaļa, kur bērni var rotaļāties ar skaņām un animācijām drošā tiešsaistes vidē.