Bērnudārzi aicināti Tēva dienu atzīmēt Vērmanes dārzā Tēva dienas festivāla ietvaros – ar orientēšanās un futbola sacensībām

Katru gadu aicinām Tēva dienu svinēt arī bērnudārzos ar mērķi popularizēt un nostiprināt ģimenēs tradīciju atzīmēt ne tikai Mātes, bet arī Tēva dienu. Šogad bērnudārzu grupiņu audzēkņus ar vecākiem īpaši aicinām piedalīties svētku gājienā un Tēva dienas festivālā, esam paredzējuši īpašas piknika vietas, orientēšanās sacensības, kā arī futbola mačus, kur piedalīties ne tikai ģimenēm, bet arī bērnudārzu grupiņām,” stāsta Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 

Šogad Tēva dienas festivālu organizējam 10. septemrī. Foto: Renārs Koris

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad Tēva dienas festivālu organizējam 10. septemrī. Foto: Renārs Koris

Kopš Tēva diena Latvijā ir iekļauta oficiāli svinamo svētku kalendārā, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” pirmsskolas izglītības iestādēm sūta ierosmes, kā bērnudārzos šajā dienā godināt tēvus. Jo, tā kā Latvijā Tēva dienu atzīmē septembra otrajā svētdienā, tādu koncertu, kāds daudzviet tiek organizēts par godu Māmiņdienai, sarīkot ir grūti, jo bērni tikko atgriezušies no vasaras atpūtas. “Pēdējos gados bērnudārzos rīkojam arī Tēva dienas konkursu, aicinot iesūtīt savu pieredzi šo svētku svinēšanā. Pērnā gada atsaucība bija grandioza – saņēmām vairāk nekā 115 grupiņu darbus!” gandarīta ir Tēva dienas festivāla organizatore Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Sirsnīgs gājiens par godu Tēva dienai, kā arī Tēva dienas festivāls, ko aicinātas apmeklēt ģimenes no visas Latvijas, šogad notiks 10. septembrī Rīgā, Vērmanes dārzā. Svētku gājiens sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa.
 

Labklājības ministrijas Bērnu un ģimenes politikas departamenta direktore Līga Āboliņa atzīst: “Esam priecīgi, ka pamazām Tēva diena Latvijā kļūst par līdzvērtīgiem svētkiem Mātes dienai, kuru svinēšanas tradīcijas aug un turpina attīstīties. Bērnudārzi ir viena no lieliskākajām vietām, kur veidot un nostiprināt jaunas tradīcijas un uzskatus, caur bērniem uzrunājot vecākus.”

 

Sirsnīgs gājiens par godu Tēva dienai, kā arī Tēva dienas festivāls, ko aicinātas apmeklēt ģimenes no visas Latvijas, šogad notiks 10. septembrī Rīgā, Vērmanes dārzā. Svētku gājiens sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa. Pirms tam paredzēta gājiena dalībnieku kopbilde no putna lidojuma. Vērmanes dārzā Tēva dienas festivāls ar dažādām aktivitātēm visai ģimenei norisināsies līdz plkst. 17.00.

 

Bērnudārzu grupiņas orientēšanās sacensībām, futbola čempionātam, kā arī jaukām piknika vietām, kuras nodrošina pasākuma lieldraugs “RIMI”, aicinām pieteikties laikus. Lai pieteiktos, rakstiet uz e-pasta adresi: audra@mammam.lv, norādot pirmsskolas izglītības iestādes nosaukumu, grupiņu, dalībnieku skaitu, kā arī kontaktinformāciju.

 

Festivālā no plkst. 12.00 līdz 17.00 apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties dažnedažādās radošās, sportiskās un amizantās aktivitātēs – pārbaudīt savu fizisko izturību spēka parkā, rāpties pa klinšu sienu, gatavot kopā ar festivāla lieldrauga “RIMI” gardēžu komandu, darboties tēviem domātu dāvanu darbnīcās, iesaistīties milzu burbuļu pūšanā, tikt pie savas ģimenes kopbildes, piedalīties bērnu skrejriteņu sacensībās, orientēšanās sacensībās un citās aizraujošās nodarbēs. Tāpat kā katru gadu – festivāla dalībnieki varēs piedalīties Lielajā loterijā, kur visas lozes pilnas!

Reklāma
Reklāma

 

Kā neatņemama svētku sastāvdaļa ir Latvijas vecāku organizācijas „Mammamuntetiem.lv” rīkotais konkurss bērnudārziem. Šoreiz pirmsskolas izglītības iestādes aicinātas iesūtīt savu pieteikumu konkursam “Idejas Tēva dienas apsveikumu kartītēm”. Galvenais uzdevums – iesūtīt idejas, kā un kādas izgatavot kartītes, lai sveiktu tēvus šajos svētkos. Trīs grupiņas saņems dažādus konstruktoru komplektus no “LEGO®” un veselīgas balvas no "Möller’s". Idejas jāsūta uz e-pasta adresi: audra@mammam.lv.

 

Plašāku informāciju par īpaši bērnudārziem paredzētām aktivitātēm, kā arī par Tēva dienas festivālu un papildinātajām aktivitātēm meklē – www.tevadiena.lv.

 

Par Tēva dienas festivālu:

Tēva diena kā oficiāli svinami svētki Latvijā ieviesti 2009. gadā – to atzīmē septembra otrajā svētdienā –, un kopš tā laika Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” veic dažnedažādas aktivitātes Tēva dienas popularizēšanai ar mērķi sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Tēva dienai veltītā gājiena un festivāla lieldraugs ir veikalu tīkls “RIMI”. Vairāk par dažādajām Tēva dienai un tētiem veltītajām aktivitātēm var uzzināt – www.tevadiena.lv.