Gājiens par godu Tēva dienai un Tēva dienas festivāls šogad notiks 10. septembrī

Sirsnīgs gājiens par godu Tēva dienai, kā arī Tēva dienas festivāls, ko aicinātas apmeklēt ģimenes no visas Latvijas, šogad notiks 10. septembrī Rīgā, Vērmanes dārzā. Lai godinātu tētus, popularizētu un nostiprinātu ģimenēs tradīciju atzīmēt ne tikai Mātes, bet arī Tēva dienu, kā arī lai veicinātu sabiedrības izpratni par tēva nozīmi bērna un ģimenes dzīvē, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” jau ceturto gadu organizē Tēva dienas festivālu. 

Pulcēšanās Tēva dienas gājienam sākas jau no plkst. 11.00.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pulcēšanās Tēva dienas gājienam sākas jau no plkst. 11.00.


Tēva dienu Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, taču gājiens par godu šai dienai un Tēva dienas festivāls šogad notiks 10. septembrī; ikviens interesents pasākumu var apmeklēt bez maksas. Tēva dienas gājiens sāksies plkst. 12.00 Rīgā pie Brīvības pieminekļa, norisināsies pa Brīvības bulvāri un Elizabetes ielu, noslēdzoties Vērmanes dārzā pie lielās skatuves, kur uzreiz pēc gājiena sāksies svētku koncerts. Tēva dienas festivāls Vērmanes dārzā notiks visas dienas garumā līdz plkst. 17.00.
 

Pasākuma sauklis un vadmotīvs ir: “Tēva diena katru dienu!”. Jo ikvienam bērnam rūpes, mīlestība un kopā būšana ar tēti ir nepieciešama vairāk par reizi mēnesī, pusgadā vai gadā.

 

“Tēva diena Latvijā ir salīdzinoši jauni svētki, tomēr ar neatsveramu nozīmi – tos popularizējam ne jau tādēļ, lai iegūtu vēl vienu svinamo dienu, bet lai teiktu paldies tēviem, godinātu viņus. Lai pateiktu, ka novērtējam viņu ieguldījumu bērnu un ģimenes dzīvē. Un lai tiem vīriešiem, kam līdz šim rūpes un iesaistīšanās savu bērnu dzīvē ir bijusi mazsvarīga, liktu aizdomāties, ko viņi saviem bērniem laupa – tēva atbalstu un to brīnišķo izjūtu, ko var gūt tikai mirkļos, kad tēvs velta regulāru un nedalītu uzmanību,” par motivāciju katru gadu organizēt aktivitātes par godu Tēva dienai stāsta festivāla un gājiena organizatore, Latvijas vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.


 

“Tāpēc pasākuma sauklis un vadmotīvs ir: “Tēva diena katru dienu!”. Jo ikvienam bērnam rūpes, mīlestība un kopā būšana ar tēti ir nepieciešama vairāk par reizi mēnesī, pusgadā vai gadā,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa.
 

Dalībnieki Tēva dienai veltītajam gājienam šogad pulcēsies pie Brīvības pieminekļa, kur plkst. 11.40 tiks uzņemta gājiena dalībnieku kopbilde no putna lidojuma, savukārt plkst. 12.00 sāksies gājiens.


Dalībnieki Tēva dienai veltītajam gājienam šogad pulcēsies pie Brīvības pieminekļa, kur plkst. 11.40 tiks uzņemta gājiena dalībnieku kopbilde no putna lidojuma, savukārt plkst. 12.00 sāksies gājiens. Gājienā aicināta piedalīties ikviena ģimene un interesents, kurš vēlas sveikt tēvus visā Latvijā.
 

Svētki visas dienas garumā turpināsies Vērmanes dārzā, kur apmeklētājus sagaidīs krāšņs atklāšanas koncerts, kurā no plkst. 12.30 līdz 14.00 uzstāsies Dailes teātra aktieru grupa “Ilga” (aktieri Gundars Silakaktiņš, Lauris Subatnieks un Aldis Siliņš).
 

Reklāma
Reklāma

Uz mazās skatuves parka teritorijā plkst. 14.00 notiks režisores Ditas Balčus izrāde “Kas par traku, tas par traku...”. Šī muzikālā un jautrā izrāde bijusi nominēta “Spēlmaņu nakts 2013/2014” kategorijā “Labākā izrāde bērniem”.
 

Festivālā no plkst. 12.00 līdz 17.00 apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties dažnedažādās radošās, sportiskās un amizantās aktivitātēs – pārbaudīt savu fizisko izturību spēka parkā, rāpties pa klinšu sienu, gatavot kopā ar festivāla lieldrauga "Rimi" gardēžu komandu, darboties tēviem domātu dāvanu darbnīcās, iesaistīties milzu burbuļu pūšanā, bērnu skrejriteņu sacensībās, tikt pie savas ģimenes kopbildes, piedalīties orientēšanās sacensībās un citās aizraujošās nodarbēs. Tāpat kā katru gadu – festivāla dalībnieki varēs piedalīties Lielajā loterijā, kur visas lozes pilnas!
 

Jaunāko informāciju par Tēva dienas svētkiem un papildinātajām aktivitātēm meklē www.tevadiena.lv.
 

Par Tēva dienas festivālu:
Tēva diena kā oficiāli svinami svētki Latvijā ieviesti 2009. gadā – to atzīmē septembra otrajā svētdienā –, un kopš tā laika Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” veic dažnedažādas aktivitātes Tēva dienas popularizēšanai ar mērķi sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Tēva dienai veltītā gājiena un festivāla lieldraugs ir veikalu tīkls “RIMI”. Vairāk par dažādajām Tēva dienai un tētiem veltītajām aktivitātēm var uzzināt www.tevadiena.lv.