Tēva diena -īpašā diena ne tikai tētiem, bet arī vectētiņiem

Mūsu pirmsskolas izglītības iestādē tradicionāli organizējam ģimenes pēcpusdienas, bet, atzīmējot tēvu dienu, pēcpusdiena īpaši tiek veltīta tētiem un vectētiņiem.

Bērni pirms teātra uzveduma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērni pirms teātra uzveduma.


Svētkos tētus un vectētiņus iepriecinājām ar bērnu iestudētu teātra izrādi, bet pēc tam aktieru lomās aicinājām iejusties arī tētus, vectētiņus un pārējos ģimenes locekļus. Kopīgi noskatījāmies pasaku par Rāceni, bet mazliet vēlāk ģimenes vīrieši bērnus iepazīstināja un pastāstīja par saviem vaļaspriekiem, iesaistoties jautrās atrakcijās. 


Noslēgumā tētiem un vectētiņiem bērni pasniedza pašu sagatavotas dāvanas – sienas dekoru, kas pagatavots no papīra šķīvīša, guašas tehnikā nospiežot savu plaukstiņu un papīra groziņu ar rudens ziediem, kas veidots, savijot papīra sloksnītes groziņa formā.       

 


“Pasaka par rāceni” ģimenes locekļu izpildījumā.

 

Vectēvu vaļasprieks – makšķerēšana.

 

 


                   
Bērnu sarūpētās dāvanas tētiem un vectētiņiem.

 

Tēvu dienas pasākums pirmsskolas Malienas pirmsskolas izglītības iestādē “Mazputniņš”.


Iesūtījusi: PII skolotāja Inga Āboltiņa 

 

Reklāma
Reklāma

Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!