Kolektīvā bižu pīšana, ūdens nešana un citas Tēva dienas atrakcijas

Ozolnieku novada pii "Saulītē" Tēva dienu svinējām pirmo reizi un iesaistījām tajā visu 7 grupiņu bērnu tētus.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

KREĻĻU VĒRŠANA
Uzdevums: Izmantojot pieejamos materiālus (caururbti kastaņi, zīles, palielas koka pērles, u.c.), savērt krelles mīļajām mammām. Tēti uzdevumi veic kopā ar bērniem.

 

TRĀPĪGĀ BUMBIŅA
Galda galā piestiprināti 3 spainīši. Ir 3 tenisa bumbiņas. 
Uzdevums: Tētim kopā ar bērnu jācenšas iepūst katra bumbiņa savā spainītī. 

 

VIENTUĻĀ SALA
Tētim ar bērnu tiek iedoti divi gumijas paliktņi. Abi nostājas uz viena paliktņa. Nedrīkst nokāpt nost no paliktņiem, abiem jāatrodas uz viena. 
Uzdevums: izmantojot abus paliktņus, pārvietoties uz priekšu. Uzdevums ir paveikts, kad tiek sasniegta finiša līnija.

 

GARĀ KAROTE
Visi nostājas vienā rindā (tētis – bērns, tētis – bērns u.tt.). Pirmā rindā stāvošajam tētim tiek iedota karote, kura iesieta auklā.
Uzdevums: Karote ir jāizver cauri visu rindā stāvošo cilvēku apģērbiem. Pirmais karoti ver pa apakšu – cauri bikšu starai un kreklam. Nododot karoti nākamajam, kurš karoti ver no augšas un leju (cauri kreklam un biksēm). Kad karote ir izvērta cauri visu rindā stāvošajiem apģērbiem, tad karoti atpakaļejošā secībā ver laukā. Uzdevums ir paveikts, kad karote ir sasniegusi pirmo dalībnieku, kurš sāka uzdevumu.

 

BIZES PĪŠANA

Vienlaicīgi piedalās 4 tēti ar bērniem. Viens tētis rokās tur 3 - galos sasietas lecamauklas. Pārējie 3 tēti nostājas pretim, turot katrs vienu no lecamauklas galiem. Bērni ir saviem tētiem klāt pie rokas.
Uzdevums: kopīgi visiem sadarbojoties, uzpīt bizi no lecamauklām. Lecamauklas nedrīkst izlaist no rokām!

 

ŪDENS NEŠANA
Vienā laukuma galā atrodas spainis ar ūdeni. Otrā laukuma galā – tukšs spainis. Visi tēti ar saviem bērniem nostājas kolonnā. 
Uzdevums: izmantojot plastmasas glāzīti, tētis un bērns iesmeļ ūdens spainī katrs savu plastmasas glāzīti un, cenšoties ūdeni neizliet, steidzas uz laukuma pretējo galu, kur ūdeni ielej tukšajā spainī. Abi divi, sadevušies rokās, skrien atpakaļ, piesit pie pleca nākamajam tētim ar bērnu, kuri sāk stafeti. Uzdevums ir paveikts, kad no pilnā spaiņa ar ūdeni ir izsmelts viss ūdens un pārliets tukšajā spainī. 

 

TĒTIS STIPRINIEKS

Tētis ar savu bērnu nostājas aiz starta (sarkanā) konusa. Mazie bērni ieķeras tētim kājās, lielie – „pičpaunā”. 
Uzdevums: tētis ar bērnu veic distanci, iet līkločus gar konusiem. 

Reklāma
Reklāma

 

PORTRETS

No iepriekš veikto uzdevumu savāktajiem materiāliem komandai ir jāizveido savas grupas Supertētis. (Kartona loksne, līmes zīmulis, aplikāciju cepure, brilles, ūsas, tauriņš un spalva, galvas ovāls, un grupas nosaukums).

 

 

Pēc visu 8 uzdevumu paveikšanas bērni apsveic tētus ar pašgatavotām dāvanām, skolotājas tētus apbalvo ar medaļām. 
Svētku nobeigumā katra grupa prezentē savu Supertēti. Iestādes metodiķe un Karlsons pateicas katram svētku dalībniekam par smaidu sejās un jautri pavadīto laiku. 

 

Iesūtījusi: Andra Andersa

 


Tēva diena Latvijā ir oficiāli atzīti svētki, un lai stiprinātu šo skaisto, tētiem tik svarīgo svētku svinēšanu, ģimenes portāls „Mammamuntetiem.lv” kopā ar „Laimas šokolādes muzeju”aicina ikvienu bērnudārza grupiņu piedalīties ideju konkursā “Kā mēs sveicam savus tētus”. Konkursa galvenais uzdevums – iesūtīt savu ideju tētu sveikšanā. Iesūtītās ierosmes publicēsim portālā Tēva dienas oficiālajā lapā Tevadiena.lv – kopā saliktas, tās būs iedvesmas avots citiem!

 

BALVAS

Galvenā balvā – iespēja vienai bērnudārza grupiņai doties saldā ceļojumā uz Laimas šokolādes muzeju, kā arī LEGO konstruktoru komplekti!

 

1. vietas ieguvēji (viena bērnudārza grupiņa) balvā saņems ceļojumu uz Laimas šokolādes muzeju Rīgā, Miera ielā 22, saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

2. un 3. vietas ieguvēji balvā saņems saldumus no “Laima”, spēli “Kakao pupiņas ceļojums”, kā arī LEGO konstruktoru komplektus!

KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iesūti vismaz vienu ideju ar foto, kā bērnudārzā esat atzīmējuši Tēva dienu vai ar kādu dāvanu esat iepriecinājuši tētus.

  • Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu svinības.

  • Ja sūtāt ideju dāvanai vai rotaļai, lūgums uzrakstīt nelielu pamācību, kā šāda dāvana gatavojama vai spēle spēlējama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.

  • Konkursa darbus sūtiet līdz 15. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu redakcija@mammam.lv,audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 15. septembris).

  • Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.

  • Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.

  • Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un “Laimas šokolādes muzeja” pārstāvju žūrija.

 

Godināsim tētus un stiprināsim Tēva dienas tradīcijas visā Latvijā!